Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Nevşehir Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ş.T. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile şikayetçi babası M.T. ile avukatlar hazır bulundu.
Önceki celse sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığının tespiti için beklenen raporun geldiği ve sanığın akli dengesinin yerinde, cezai ehliyetinin olduğuna dair rapor okunarak dosyaya konuldu.
Şikayetçi baba M.T., eşi Durdu T. ile kızı Ş.T.'nin hiçbir kavgasına şahit olmadığını belirterek, "Ben bazen 3 gün, bazen 1 hafta iş için dışarıda oluyorum. Evde olduğumuz sürece hiç tartışma ve kavgalarını görmedim" diye konuştu.
Mahkemede karar verileceği uyarısıyla son sözü sorulan ve diğer celse suçunu itiraf eden genç kız Ş.T., "Bir şey diyemiyorum" dedi.Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu öz annesini öldüren tutuklu sanığa 'kasten adam öldürme' suçundan 20 yıl hapis cezası verildi.

SIRTINDAN BIÇAKLADI

9 Ocak'ta Tomarza ilçesine bağlı Güzelsu Mahallesi'nde yaşayan Durdu T. (66) ile kızı Ş.T. (24) arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, kavgaya dönüşen olayda Ş.T., annesini sırtından bıçakladı. Evden dışarı çıkarak yardım isteyen Durdu T.'yi kızı tekrar bıçakladı, talihsiz kadın yere yığıldı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, Durdu T.'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Durdu T.'nin cesedi, Tomarza Yaşar Karayel Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Genç kız ise tutuklandı.