Coşkun YAMAN/BALIKESİR, () - BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, 16 Mayıs cumartesi günü Balıkesir'de düzenlenen mitinge katılacak. Aynı gün Kuva-yi Milliye Günü'nü de kutlayacak Balıkesirliler, Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veren takımlarını yakından ilgilendiren kritik maç ile aynı saatteki miting arasında da tercih yapmak zorunda kalacak.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun düzenleyeceği miting ile Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veren takımlarını yakından ilgilendiren kritik Balıkesirspor- Karabükspor maçı aynı gün saat 16.00'da oynanacak. Bunun öncesinde Balıkesir'de Kuva-yi Milliye Günü'nü kutlanacak. Saat 10.00'da Adnan Menderes Mahallesi'ndeki Kuva-yi Milliye Anıtı'na Türkiye haritalı çelenk bırakılırken günün anlam ve önemini belirten konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı yapacak. 10.45'de Devrim Erbil Sanat Galerisi'nde 'Kuva-yi Milliye' konulu fotoğraf sergisi açılacak. Karesi Belediye Başkanlığı ve İl Müftülüğü Alacamescit Camii'nde Balıkesir'de kurtuluş ateşini yakan 41 Bayrak Adam için mevlit okutacak. Etkinlikler 18.00'de Garnizon ve Okullar Komutanlığı Bandosu'nun Alihikmetpaşa Meydanı'nda konseri ve saat 20.30'da Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nın Halk Müziği Korosu'nun 'Kahramanlık Türküleri' konseriyle sürecek.
Başbakan Ahmet Davutoğlu saat 16.00'da Kuva-yi Milliye Meydanı'nda halka seslenecek. Meydanın hemen yanıbaşındaki Atatürk Stadı'nda ise aynı anda Balıkesirspor- Karabükspor maçı başlayacak. Kümede kalma mücadelesi veren takımlarını yakından ilgilendiren kritik maçta Balıkesirliler, miting ile maç arasında tercih yapacak.