Gümüşhane’de Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Altyapısının Geliştirilme Projesi toplantısı, Vali Yücel Yavuz’un başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Gümüşhane Üniversitesi’nin öncülüğünde hazırlanan, Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin ortak, Kelkit Köylere Hizmet Götürme Birliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Kelkit Belediyesi’nin de iştirakçi olarak destek verdiği Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Altyapısının Geliştirilme Projesi toplantısına, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Kelkit Aydın Doğan MYO Müdürü Doç. Dr. Vecihi Aksakal, DOKA Tanıtım ve İşbirliği Birimi Başkanı Vahit Ketboğa ve DOKA Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Serkan Atabaş katıldı.
Toplantıda, bölgesel ekonomiyi ve kırsal kalkınmayı desteklemek, bölgenin organik ürün bakımından üretim ve ihracat kapasitesini artırmak, tarım sektöründe iş istihdamı sağlamak ve bölgede organik ürün konseptini geliştirmek hedefiyle hazırlanan projeyle ilgili Kelkit Aydın Doğan MYO Müdürü Doç. Dr. Vecihi Aksakal tarafından bir sunum yapıldı.
Toplantıda daha sonra projeyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.