Türk Eğitim-Sen Eskişehir 2 numaralı Üniversite Şubesi tarafından başlatılan dilekçe kampanyasında, ’Yardımcı hizmetler sınıfı kamu görevlilerinin bir üst kadroya nakledilmesi ve durumlarının ivedilikle iyileştirilmesi’ amacıyla toplanan yüzlerce dilekçe Başbakanlığa gönderildi.

657 sayılı kamu çalışanları yasasına tabi çalışan ‘Yardımcı hizmetler sınıfı kamu görevlilerinin bir üst kadroya nakledilmesi ve durumlarının ivedilikle iyileştirilmesi’ için Türk Eğitim-Sen tarafından başlatılan dilekçe kampayası sonrası toplanan yüzlerce dilekçe Başbakanlığa gönderildi. Dilekçeleri, yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlarla beraber, Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) kanalıyla Başbakanlığa gönderen Türk Eğitim-Sen Eskişehir 2 numaralı Üniversite Şube Başkanı Gürol Yer konuyla ilgili şunları söyledi:

"Çalışma hayatında son süreçte çalışanlara yönelik hükümet tarafından bazı kararlar hayata geçirilmektedir.Taşerona kadro, şehit yakınlarına görev tanımı, 2828 sayılı yasada yapılan yurt çıkışlı kamu çalışanlarına yönelik yapılan düzenlemelerin yanında, en acil taleplerimizden olan ve her ortamda dile getirdiğimiz ‘657 yardımcı hizmetler çalışanlarının durumlarının düzenlenmesi ve iyileştirilmesi için’ sendika genel merkezimizin ülke çapında başlattığı ve 26 Mart tarihinde biten sendikalı, sendikasız, yada başka sendikada olan tüm kamu çalışanlarını kapsayan topladığımız yüzlerce dilekçeyi, bugün buradan Başbakanlığa gönderiyoruz. Beklentimiz taşerona kadro uygulamasının hayata geçtiği süreçte; iyice ara pozisyon durumuna gelen ve sıkıntılar oluşturan yardımcı hizmetler kadrosunun tümden kaldırılıp, bu kadro sahibi çalışanların bir üst kadro olan genel idari hizmetler, ya da öğrenim durumuna göre teknisyen kadrolarına nakil edilmelerini talep ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ve bazı kurumlarda kanun hükmünde kararnameyle uygulamaları olan bu duruma bir an önce çözüm beklemekteyiz. Konuyla beraber 2 Nisan itibarıyla ilan edilen 4-C çalışanların, 4-B statüsüne geçirilmesiyle ilgili söylenenlerin maalesef hayal kırıklığına dönüşmesi, değişenin yalnızca kağıt üstünde C’nin B olmasıdır. Yani 4-C çalışanlarının mağduriyetleri devam ettirilmiştir. Konuyla ilgili geniş bir açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağız.’’