Diyarbakır’da okullararası puanlı atletizm müsabakaları sona erdi. Seyrantepe Spor Tesislerindeki atletizm pistinde gerçekleşen yarışmalarda Talaytepe Ortaokulu, tüm rakiplerini geride bırakarak Diyarbakır şampiyonu oldu.

Talaytepe Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Efrahim Kızılyamaç, elde edilen başarının çok önemli olduğunu söyledi. Kızılyamaç, bu başarı Kayapınar bölgesindeki okulların atletizm alanındaki ilk başarısı olduğuna değindi. Kızılmayaç, “Öğrencilerimiz önemli bir başarı elde ettiler. Çok sayıda okulun yer aldığı yarışmalarda Diyarbakır birincisi oldular. Öğrencilerimi bu anlamda kutluyorum. Hedefimiz Diyarbakır’da 21-22 Nisan’da tarihleri arasında gerçekleşecek olan grup müsabakalarında da başarılı olmaktır. Eğer bu yarışmalarda da başarılı olursak Diyarbakır’ı Türkiye Yarı finallerinde de temsil etme hakkını elde etmiş oluruz. Bu nedenle grup müsabakalarına çok önem veriyoruz” dedi.

Kızılmayaç, kendilerine büyük destek veren ve her zaman yanlarında olan okul müdürleri M. Sadık Gülsever’e çok teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Diyarbakır Atletizm İl Temsilcisi Azamettin Özaydoğdu da Talaytepe Ortaokulu atletizm takımını yürekten kutladığını söyledi. Özaydoğdu, “Bu ekimiz iyi mücadele ederek, Diyarbakır şampiyonu oldu. Öğrencilerimiz başta olmak üzere beden eğitimi öğretmeni Efrahim Kızılmayaç ve okul müdürü M. Sadık Gülsever’i kutluyorum. Bu başarı bir takım işidir. Talaytepe Ortaokulu da ekip ruhuyla önemli bir başarı elde etmiştir” diye konuştu.