AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan,  ekonomik sorunların Türkiye'yi de etkilediğini belirterek, " Bu sıkıntıları aşacak olan da biziz. Artık, 'Bölgesel bir güç Türkiye' demiyoruz, 'Küresel bir güç Türkiye' diyoruz. Her alanda çok önemli hamleleri hayata geçiriyoruz ve geçirmeye devam ediyoruz" dedi.

"ZOR ZAMANLAR"

AK Parti Samsun İl Başkanlığı 88. İl Danışma Meclisi Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde yapıldı. Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 1. ve 2. Dünya savaşlarının ardından ekonomik, sosyal, toplumsal ve siyasal anlamda en zor zaman diliminden geçildiğini, enerji ve emtia fiyatlarının küresel ölçekte tüm ülkeleri etkilediğine dikkati çekti.

"ÖNEMLİ HAMLELER VAR "

Karaaslan, enerji ve emtia fiyatlarının küresel ölçekte tüm ülkeleri etkilediğine dikkati çekerek,"Tarihlerinde hiç enflasyon görmeyen ülkelerin ilk kez enflasyon oranında artış yaşandığını biliyoruz. Elbette Türkiye de bundan etkilendi ve etkilenmeye devam ediyor ancak bu sıkıntıları aşacak olan da biziz. Bu sıkıntıları bir hastalık veya hasta gibi düşünürsek eski ile yeni arasında çok büyük fark var Türkiye'de. Eskiden bunların teşhisini başkaları koyardı, dolayısıyla tedavisini de başkaları yapardı. Biz de maalesef o tedavi yöntemlerine uygun modellerle ülkeyi tedavi etmeye çalışırdık. Asla tedavi tam anlamıyla gerçekleşmezdi. Onların uzaktan teşhis ve tedavileriyle asla güçlü ve büyük Türkiye karşımıza çıkmazdı. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde dünyaya şunu söyledik: 'Biz uluslararası bu kişilerin reçeteleriyle kendi sorunlarımızı çözmeyeceğiz artık. Kendi sorunumuzu kendimiz teşhis edip tedavi yöntemini milletimizin şartlarına en uygun şekilde uygulayacağız. Dolayısıyla kendi reçetemizi kendimiz oluşturacağız.' dedik. İşte Sayın Cumhurbaşkanı'mızın vermiş olduğu mücadele, bunun mücadelesidir. Bugün güvenlik, dış politika, ekonomi, tarım, enerji, bütün bu alanlarda büyük ve güçlü hedeflerimiz var. Artık, 'Bölgesel bir güç Türkiye' demiyoruz, 'Küresel bir güç Türkiye' diyoruz. Her alanda çok önemli hamleleri hayata geçiriyoruz ve geçirmeye devam ediyoruz" dedi.

"İRAN-IRAK SAVAŞININ BENZERİ"

Rusya-Ukrayna savaşını, İran-Irak savaşına benzeten AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Emperyalistlerin Orta Doğu üzerindeki hesaplarının ne kadar acımasız olduğunu anlatan daha açık bir şey olamaz. İran-Irak savaşında 1 milyon insan öldü. İslam dünyasının 150 milyar dolar kaynağı perişan oldu. Şehirler yıkıldı. Silahlar teçhizatlar yok oldu. Tesisler fabrikalar yok oldu. Ellerini ovuşturarak bu boğuşmayı film seyreder gibi seyrettiler. Savaşı uzatabildikleri kadar uzattılar. Şimdi Rusya-Ukrayna savaşı da İran-Irak savaşının bir benzeri. 'Savaşsınlar ne kadar savaşabiliyorlarsa' deniyor. İran-Irak savaşı 8 sene sürdü. 1998’de her ikisi de bitti. ‘Daha savaşmayalım tüketecek kaynağımız kalmadı’ dediler. Rusya ve Ukrayna’nın da böyle olmasını istiyorlar" dedi.  AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı da 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye'nin güçlü bir şekilde yoluna ilerlediğini söyledi.  

"2023 TARİHİ ÖNEME SAHİP"

2023 hedefleri doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü kaydeden İl Başkanı Av. Aksu, " 2023 çok önemli. Tarihi öneme sahip. Bunun öneminin hepimiz farkındayız. Bir seçime gidiyoruz. Özellikle bu çerçevede de teşkilatlarımızın mahalle ve sandık yapılanması noktasında çok önemli. İlçe başkanlarımızla beraber hummalı bir çalışmayı aralık ayı itibariyle başlatarak şekillendirmenin gayreti içinde olduk. Sonrasında bin 251 mahallemizde mahalle yapılanmamamızı hakikaten çok daha ayakları yere basan ve karşılığı olan formatta şekillendirdik.  İlçeye çıktığımda kadın kollarımız, ilçe teşkilatımız, ilçe kadın kollarımız, ilçe gençlik kollarımız, ilçe meclis üyelerimiz ile beraber, o ilçede 30-40 haneyi aynı anda eş zamanlı olarak ziyaret edip, büyükşehrimizi, siyasetimizin genelini ve ilçe belediyelerimizi ilgilendiren konular varsa onları vatandaşlarımdan temin ederek aynı zamanda hali noktasında da katkı üretme ve vatandaşlarımızı dinleme durumdayız" dedi. 

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan da, toplantıda belediyelerin çalışmalarıyla ilgili sunum yaptı. Toplantıya AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, eski Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya  ilçe belediye başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri ve partililer katıldı. 

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.