Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 2-1 kazandıkları Sivasspor mücadelesinin ardından, "Son dakikada attığımız gol ile kazandık. Çıkışımızı devam ettiriyoruz. Takımın kendine olan güveni her geçen gün daha da iyi duruma geliyor" dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında deplasmanda Medicana Sivasspor’u 2-1 mağlup ederek Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir galibiyet alan Bursaspor’da, karşılaşma sonrası Teknik Direktör Hamza Hamzoğlu müsabakayı değerlendirdi. Karşılaşmaya iyi başladıklarını belirten Hamzaoğlu, "Golü buluncaya kadar önde oynamaya başladık. Ancak golü bulduktan sonra psikolojik olarak hemen geriye çekildik. Sivas’ın golüne kadar da savunan bir görüntü içindeydik. Aslında istediğimiz bir şey değil ama maalesef takımlarda bu oluyor. Sivas golü bulduktan sonra onlar da biraz çekildi ve oyun dengelendi. İkinci yarıda yine önde oynamaya çalıştık. Rüzgara karşı oynamamıza rağmen galibiyet için oynadık. Son ana kadar mücadeleyi sürdürdük. Rakibimizin ciddi pozisyonları vardı ama bizim de girdiğimiz pozisyonlar, önde yakaladığımız ataklar vardı. Son dakikada attığımız gol ile kazandık. Çıkışımızı devam ettiriyoruz. Takımın kendine olan güveni her geçen gün daha da iyi duruma geliyor. Bugünkü maçı baz almak çok doğru olmaz, rakibin de durumu futbol anlamında çok da müsait değildi. Ama iyi mücadele ettik, oynanması gerektiği kadar iyi oynadık. İyi bir galibiyet aldık. Kulübümüze hayırlı olsun. Şimdi önümüzde Beşiktaş maçı var oraya hazırlanıp inşallah oradan da en iyi şekilde dönmeyi amaçlıyoruz. Sivasspor’a bundan sonraki maçlarında başarılıyor diliyorum. Gerçekten iyi mücadele ettiler. Savaşıyorlar, istiyorlar. İnşallah hak edenin bu ligde kaldığı bir sezon geçiririz" diye konuştu.
Rakibe göre taktik belirlemediklerini söyleyen Hamzaoğlu, sahaya kendi oyun anlayışlarını yansıtmaya çalıştıklarını ifade etti.
"DENİZ’İ İNANARAK KADROMUZA KATTIK"
Karşılaşmada iki gol atarak galibiyeti getiren Deniz Yılmaz ile ilgili soru üzerine Hamzaoğlu, "Deniz’i inanarak kadromuz kattık. Ben Deniz ile 2006 yılında genç milli takımda çalışma fırsatı bulmuştum. Daha sonra almayı düşünmüştüm ama Elazığ’a geldi. Ben Akhisar’dayken Elazığ ile karşılıklı oynadık. Yeteneklerini biliyorum, neler yapabileceğini biliyorum. İnandığım bir oyuncu, Trabzon’da da fazla şans bulamayınca aldık. Yavaş yavaş takıma oturuyor. Çeşitli pozisyonlarda ihtiyacımız olduğu zaman kullanabiliyoruz. Ben Deniz’i artan grafiği nedeniyle kutluyorum. Oynayan, oynamayan bütün oyuncularımı kutluyorum. Bu, takımın başarısıdır. Antrenmanlardaki isteğin, arzunun coşkunun başarısıdır. İnşallah bunu devam ettiririz. Bugün bir maç kazandık ama önümüzde daha çok maç var" ifadelerini kullandı.
Genç oyuncu Emre Taşdemir’in sorulması üzerine başarılı çalıştırıcı, Emre’nin genç bir oyuncu olduğunu, saha içerisinde yapmış olduğu hataların önemli olmadığını söyledi. Genç bir oyuncu olarak Emre’nin sorumluluk almasının önemli olduğunu belirten Hamzaoğlu, oyuncunun uzun yıllar milli takıma hizmet edeceğini aktardı.