Süleyman EKİN/ANTALYA, () - KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK), Eğitim-Sen öncülüğünde okullarda yaptığı boykot ve bir günlük iş bırakma eylemi nedeniyle Antalya'da yürüyüş düzenlendi.
Alevi örgütlerinin de destek verdiği yürüyüş TRT Kavşağı'nda 1 saatlik gecikmeyle başladı. Ellerinde 6 dilde yazılan ve ana dilde eğitime dikkat çekilen pankartlar taşıyan eylemcilerin arkasında küçük çocuklar yer aldı. Yaklaşık 500 kişilik grup, Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde sloganlar atarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.
Güzergah boyunca bazı vatandaşlar araçlarından korna çalarak, bazı vatandaşlar da kaldırımdan alkışlayarak eylemi destekledi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş sırasında çevik kuvvet ekipleri, civardaki sokaklarda olası olaylara müdahale etmek için konuşlandı.
'DEVLET, BÜTÜN İNANÇ VE KİMLİKLERE TARAFSIZ OLMALI'
Lise öğrencilerinin de destek verdiği yürüyüş sonrasında açıklama yapan Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı ve aynı zamanda KESK Dönem Sözcüsü Kadir Öztürk, devletin bütün inanç, kimlik ve dünya görüşleri karşısında eşit mesafede ve tarafsız olması gerektiğini vurguladı.
Devletin sadece belli bir inanç sisteminin kural ve ibadetini okullarda bütün öğrencilere dayatmasını kabullenemeyeceklerini belirten Öztürk, devletin kişisel bir alan olan inanç alanından elini tamamen çekmesini ve ana dilde eğitimin önünü açması gerektiğini söyledi.
Basın açıklamasının ardından eylem olaysız sona erdi.

FOTOĞRAFLI