Türk Kızılayı Malatya Bölge Kan Merkezi, 14 Haziran “Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” çerçevesinde kan bağışlayarak hayat kurtaran vatandaşlara madalya verdi.
Güvenli kana ihtiyacın önemini vurgulamak, mevcut ve potansiyel bağışçıları düzenli, gönüllü kan bağışlamaya teşvik etmek amacıyla her yıl kutlanan “Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” için yurt genelinde etkinlikler gerçekleştiren Türk Kızılayı, kan bağışçılarını bir araya getirdi. Kan bağışçılarını onurlandırmak amacıyla düzenlenen törenlerde yüzlerce vatandaşa madalya verildi. 14 Haziran “Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” çerçevesinde gerçekleştirilen ziyarette MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir’e yaptığı kan bağışlarından dolayı Malatya Güney Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Osman Özgül ile Malatya Kızılay Şube Başkanı Avukat Umut Yalçın tarafından berat ve madalya takdim edildi.
Ramazan’da da kana ihtiyaç olduğunu hatırlatan Malatya Kızılay Şube Başkanı Umut Yalçın, “Ayrıca sıcaklar sebebiyle azalan kan bağışlarının, Ramazan sebebiyle daha da azalması beklenmektedir. Kan bağışı yapmak orucu bozmaz ancak oruçlu kişide halsizliğe yol açacağı için oruçluyken kişilerin kan bağışlamasını önermiyoruz. Öncelik kan bağışçılarımızın sağlığıdır. Bu bağlamda; oruç tutan kan bağışçılarımızın kan bağışlayabilmeleri için, Fuzuli Caddesindeki Malatya Kızılay Kan Bağışı Merkezimiz Ramazan boyunca hafta içi her gün saat 09.00-18.00 arası açık tutulacaktır. İftardan sonra ise kan bağışlamak isteyen tüm iyi insanlar 24.00’e kadar Kernek Meydanı’nda, Abdullah Gül Parkı’nda ve Yeni Camii meydanındaki Kan Bağışı Ekiplerine başvurup kan bağışlayabilirler. Malatya Kızılay Kan Bağışı Merkezi olarak Ramazan’da da iyilik yapabiliyor olma sevincimize katılmanızı, desteklemenizi ve kan bağışlarınızı bekliyoruz. Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı sadece sağlıklı insanların değil, hasta insanlarında sevinci olmalıdır. Kan bekleyen hasta insanı sevindirmenin tek yolu ona beklediği kanı bağışlamaktır” dedi.