Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı toplantılara devam ediyor. Bağımsız Aday Subaşı, “Demokrasi sadece oy çoğunluğunu sağlayan partinin ülkeyi dilediği gibi yöneteceği rejim zannedilmektedir. Oysa demokrasi azınlık hak ve özgürlüklerin güvencede olduğu rejimin adıdır” dedi.
SİVİL TOPLUM ANTALYA’DA FARKLIDIR
Antalya’nın ve ülkenin deneyimli siyasetçilere ihtiyacının olduğunu ifade eden Bağımsız Aday Hasan Subaşı, “Çok önem verdiğim sivil toplum ve temsilcileri ile görüş alışverişlerine ve toplantılara devam edeceğim. Tamamladıktan sonra ilçe ziyaretlerine başlayacağım. Antalya’nın ve ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda deneyimli siyasetçilere ihtiyaç var diye düşünüyorum. Katkı sunmak gerektiği düşüncesindeyim. Demokrasi adalet ve özgürlük alanındaki daralma toplumu bunaltmaktadır. Partiler parti içi demokrasilerini lüks ve gereksiz görüyor oysa işleyen demokratik mekanizmalar milletvekilleri ile toplumun bağını sağlar aksi halde görüldüğü gibi parlamento işlevini kaybeder” dedi.
“DEMOKRASİ AZINLIK HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN GÜVENCEDE OLDUĞU REJİMDİR”
Demokrasinin azınlık hak ve özgürlüklerinin güvencede olduğu rejimin adı olduğunu söylene Hasan Subaşı, liderlerin demokrasi çıtası ile sınırlı bir ülkede toplumun üzerinde basınç uyguladığını ifade etti. Subaşı, ”Liderlerin demokratik katılım yollarına başvurmaması ülkenin demokratik ve fikir yaşamını sınırlamaktadır demokratik katılım, uzlaşma getirir ve fikir dünyasında zenginleşme yaratır barış sağlar. Liderlerin demokrasi çıtası ile sınırlı bir ülke toplumun üzerinde basınç yapıyor. Demokrasi sadece oy çoğunluğunu sağlayan partinin ülkeyi dilediği gibi yöneteceği rejim zannedilmektedir. Oysa demokrasi azınlık hak ve özgürlüklerin güvencede olduğu rejimin adıdır” şeklinde konuştu.
“SEYRETME LÜKSÜM YOK”
Türkiye’de bozulan siyasi atmosferin sivil toplum ve siyasetçilerin ortaklaşa çalışmasıyla düzelebileceğini, dışarıdan müdahalelerin yarar sağlamayacağını vurgulayan Bağımsız Aday Hasan Subaşı konuşmasını şöyle tamamladı:
“Ben bir siyasetçiyim. Bugün gelinen noktada deneyimimle katkım olabilir mi diye düşündüğüm zaman uzaktan seyretme lüksümüzün olmadığını, sorumluluk almam gerektiğini sizler gibi birçok kesim dile getiriyor. Sonuç olarak; sivil toplum ve siyasetçilerin duyarlılığının sorunların çözümünde katkı sağlayacağı inancındayım, bizden beklenti varsa gereğini yapacağız ilginize ve katılımınıza teşekkür ederim.”