Konyaaltı Belediyesi’nin bin 830 rakımda bulunan Feslikan Yaylası’nda düzenlediği 20. Yaz Şenlikleri kapsamında yapılan yağlı güreşlerde çeyrek finale kalan güreşçiler belli oldu.

İki yıl önce ülkede şehitlerin olması, geçen sene de 15 Temmuz’da meydana gelen hain FETÖ darbe teşebbüsü nedeniyle yapılmayan Konyaaltı Belediyesi Yaz Şenlikleri bu sene gerçekleştirildi. 20. Yaz Şenlikleri kapsamında düzenlenen Feslikan Yağlı Güreşleri’ne 50’si başpehlivan olmak üzere 900’den fazla güreşçi katıldı. Bin 830 rakımda yapılan güreşlere başpehlivan boyunda mücadele eden güreşçiler arasında 656. Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde altın kemerin sahibi olan İsmail Balaban, Ali Gürbüz, Mehmet Yeşil Yeşil, Orhan Okulu gibi isimler yer aldı.

Güreşleri izlemeye Antalya Valisi Münir Karaloğlu, güreşçilerin kura çekimine eşlik etti. Kura çekiminden sonra kısa bir konuşma yapan Münir Karaloğlu, Feslikan’da yapılan güreşler için Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i tebrik etti. Yağlı güreşlerin bizim için önemli olduğunu ifade eden Karaloğlu, “Düzenlenen güreşler bizim için önemli. Edirne’de altın kemeri alan İsmail Balaban’a ve burada güreşen sporculara da başarılar diliyorum” dedi.

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş da güreşleri izlemek için Feslikan Yaylası’nda yer aldılar. İş adamı Mustafa Koç, 2018 yılında yapılacak olan Konyaaltı Feslikan Yağlı Güreş Ağalığı’na 307 bin TL vererek sahip oldu.

Eşleşmeler belli oldu

Feslikan Yağlı Güreşlerinde çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde oldu:

“İsmail Balaban-Hakkı Aygün, Ali Gürbüz-Orhan Okulu, Kürşat Korkmaz-Fatih Atlı, Salih Erinç-Mustafa Batu.”