AK Parti Milletvekili Aday Adayı Muammer Beluk, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi‘ni ziyaret etti. AOSB Başkanı Bekir Sütcü’den bilgi alan Beluk, “Organize Sanayi Bölgemiz barındırdığı tesisleri ve ekonomimize sağladığı katma değerle Adanamızın gurur kaynağıdır” dedi.
Beluk, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanlığı ve Adana İnsani Yardım Derneği’ni (ADYAR) ziyaret etti.
Muammer Beluk, AOSB’de Başkan Bekir Sütcü’nün konuğu oldu ve bir süre kendisiyle görüş alışverişinde bulundu. Bu sırada Sütcü’den AOSB’nin genel yapısı ve yeni genişleme bölgesiyle ilgili bilgiler alan Muammer Beluk, “Organize Sanayi Bölgemiz Adana’nın 2 milyar dolar civarında olan yıllık ihracatının yarısını karşılıyor. 351 sanayi kuruluşumuzda 34 bin civarında Adanalı istihdam ediliyor. Bu çok büyük bir kapasite. AOSB ekonomimize sağladığı katma değer, barındırdığı tesisler ve istihdam ettiği eleman sayısıyla Adanamızın gurur kaynağı” dedi.
Beluk, AOSB Başkanı Bekir Sütcü’den bölgede sanayicilere tahsis edecek yer kalmadığını ve yeni gelişme sahası kuruluşu için çalışmaların sürdüğünü öğrendiğini belirterek, “Bu durum Türkiye’mizin de Adana’mızın da geliştiğini gösteriyor. Demek sanayici yatırım yapacak güven buluyor ki, AOSB’ye tesis kurma talepleriyle geliyor. Sanayicinin bu güveni ülkemizde 13 yıldır süren istikrar tablosundan kaynaklanıyor. 7 Haziran’dan sonra bu güven dalga dalga büyüyerek yayılacak ve bütün Türkiye’yi saracaktır. Ben 7 Haziran’dan sonraki süreçte Türkiye’de şu an ki AOSB’lerin sayısının katlanarak büyüyeceğine inanıyorum” diye konuştu.
Beluk, AOSB’nin yanı sıra Adana İnsani Yardım Derneği’ne giderek Başkan Veysel Tepeli ve yöneticileri ziyaret etti. Beluk, ziyaret sırasında Tepeli’den ADYAR’ın çalışmaları hakkında bilgi aldı.