Vatandaşların ihbarı ile saldırı planları önlendi. Önceki gün de teröristler, çocukların oyun bahçesine bomba tuzakladı. Van'da hendek kazamayan PKK, bombalı tuzaklarla güvenlik güçlerini ve vatandaşları hedef alıyor. Örgüt, Van merkezde ilkokul ve lise öğrencilerine yönelik bombalı tuzaklar kuruyor.

İLKOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİNİ HEDEF ALDILAR

Güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla etkisiz hale getirilen hain saldırı girişimlerinin bilançosu ortaya çıktı. PKK'nın güvenlik güçlerini hedef alan saldırılarının yanında, ilkokul ve lise öğrencilerini hedef aldığı girişimler, 53 günde 4 bombalı tuzak olarak tespit edildi. Hedefteki okullar ise, Dumlupınar İlkokulu, Van Gölü İlkokulu ve Van Gölü Endüstri Meslek Lisesi olarak belirtildi.

PKK'nın açık bir şekilde Van'da öğrencileri hedef aldığı ilk bombalı tuzağı 14 Nisan'da önlendi.

BOMBA OLMADI PUSU KURDULAR

14 Nisan'da önlenen hain plandan yalnızca 13 gün sonra terör örgütü PKK, Hacıbekir Mahallesi'nde 3 okulun öğrencilerinin ortak olarak kullandığı yolu yine hedef aldı. Örgüt militanları, hazırladıkları bombaları okul yakınına götüremeden etkisiz hale getirildi. PKK'nın çocukları hedef alan son saldırı girişimi de 5 Haziran'a yaşandı. Vatandaşların ihbarıyla bomba kontrollü bir şekilde imha edildi.