Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), () - BAYRAM tatili için Marmaris'i tercih edenler, gündüz bunaltıcı sıcaklarda serinlemek için plaj, otel havuzu ve su parklarını, akşam ise sokakları doldurdu.
Kuzey Avrupa ve Rusya'dan gelen turistler ile bayramda Marmaris'i tercih eden vatandaşlar, ilçeyi hareketlendirdi. Artan nemle birlikte gölgede 40 dereceye ulaşan sıcaklardan bunalan tatilciler, ilçe merkezinden turistik İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 11 kilometrelik mavi bayraklı plajlara akın etti. Bazı tatilciler, sabahın erken saatlerinde, günübirlik teknelerle cennet koylarda mavi yolculuğa çıktı. Çocuklarıyla plajlara akın eten tatilciler, denizde gün boyu eğlendi. Bazıları serinlemek için şezlonglarını denize çekti. Kimileri şemsiye altında dinlenmeyi tercih etti.Tatilciler gün boyu jet sky, banana ve paraşüt gibi su sporlarında heyecan aradı. Su parkları ve otel havuzları ilçe plajlarını aratmayacak kalabalıklar sergiledi.
GECE DE RESTORAN VE KAFELER DOLDU
Gündüz plaj, su parkı ve otel havuzlarını dolduran tatilciler; akşam olunca ilçenin en işlek Atatürk ve Kordon Caddesi'nde park bahçelere akın etti. Yat Limanı'nda restoran ve kafeteryaları doldurdu. İlçenin sokakları, gündüz plajları aratmayan kalabalıklara sahne oldu.
İzmir'den tatile gelen Tayyar Yıldırım, "Marmaris doğası, denizi ve eğlencesiyle çok güzel. Dinlenmek, eğlenmek ve huzur bulmak için herkese tavsiye edeceğim şehir" dedi.
Marmarisli turizmciler, "Hava sıcaklıkları ay sonuna kadar mevsim normallerinde devam edecektir. Hava sıcaklığı gölgede 40, deniz sıcaklığı 25 derece civarında. Nem oranı yüzde 65 civarında" dedi.
FOTOĞRAFLI