Samsun'da yaklaşık 3 sene önce kaydıraktan beton zemine düşerek kafatasının kırılması sonucu yüzde 39 engeli bulunan 8 yaşındaki Ali Osman B., doktorların başına asla darbe almaması konusundaki uyarılarına rağmen, derste yaramazlık yaptığı gerekçesiyle öğretmeni tarafından ensesine kitapla vurulup, tokatlanarak darp edildiği iddia edildi. Aile, darp raporu alıp, polise giderek şikayetçi oldu.

'POLİSE GİDİP ŞİKAYETÇİ OLDUK'

Yaşanan olay sonrası çocuklarıyla ilgili endişelendiklerini dile getiren baba Sezer B, "Oğlum parkta kaydıraktan kayarken beton zemine kafatasının üzerine düştü. Yerde kauçuk zeminin deforme olmasından dolayı oğlum kafasını betona çarptı. Doktorlar hemen müdahele etti. Uzun bir tedavi sürecinden sonra çok şükür canına bir şey olmadı fakat işitmeyle ilgili engeli meydana geldi. Doktorlar 'Kafatasına hiçbir şekilde darbe almaması lazım' diye uyardı. Ben okula raporu da verdim ve tüm yöneticilere ilettim. Benim çocuğum öğretmeni tarafından ensesine tokat ve kitapla vurularak darp edildi. Darp raporu aldım ve polise gidip şikayetçi oldum" dedi. 

'ÇOK ENDİŞE ETTİM'

Anne Müzeyyen B. ise gerekenin yapılmasını istediklerini belirterek, "Çocuğum, 'Öğretmen kafama vurdu. Ben okula gitmek istemiyorum' dedi. Çocuğumun durumu ortada. Çok endişe ettim. Ağlayarak eve getirdim çocuğumu. Gerekenin yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Emre ÖNCEL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.