Oğuzhan SARZEP/ SİVAS, () - MEDİCANA Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, bu sezonu 3-4 transferle kapatmayı düşündüklerini belirterek, "Galatasaray futbolcusu Yekta Kurtuluş ile bir görüşme yaptık ve anlaştık" dedi.
Medicana Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Galatasaray maçı öncesi basın mensuplarıyla yemekte bir araya geldi. Yemek sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Otyakmaz, Galatasaray maçının zor geçeceğini belirterek transferlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Otyakmaz, sorun yaşamamak için transfer konusunda dikkatli davrandıklarını belirterek, "Geçtiğimiz sezonun 3'te 2'lik bölümü kabus gibiydi. Sıkıntılı bir sezon geçirdik, fakat ondan sonra gerekli hamleleri yaparak tehlikeli bölgeden uzaklaştık. Bu senede aynı sıkıntıları yaşamamak adına ince eleyip sık dokuyoruz. Transferi biraz fazla inceledik. Bugün itibariyle maçlarımıza başlıyoruz ama henüz transferi bitirmiş değiliz. Mevcut takımızda bugünki karşılaşmayı çıkartacak güçlü oyuncularımız var ama bu futbolcularla bu sezonun bitmeyeceğini biliyoruz. Yapacağımız 3-4 transferle transferi kapatmayı düşünüyoruz. Bugün itibariyle bir orta saha oyuncusu tesislerimizde ve kulübü itibariyle de kesin anlaşıldığında kadromuza katacağız. Şuan isim vermek istemiyorum. Bununla birlikte bir santraforla da anlaştık. Kulübüyle olan problemin çözülmesini bekliyoruz. İnşallah çözülecektir ve takımımıza katılacaktır. Galatasaray'daki Yekta Kurtuluş ile bir görüşme yaptık aramızda. Ve Yekta ile anlaştık. Sanıyorum bugün ki maçtan sonra İstanbul'a gidecek Yekta. Karşılıklı sözleşmelerini feshederek Yekta'yı renklerimize katacağız. Hazır oturmuş bir takımla bugün akşam karşı karşıya geleceğiz. İnşallah arzu ettiğimiz sonuçla bu maçı sonlandırırız" dedi. 
2'İNCİ YARIYI YENİ STADYUMDA OYNARIZ
Bir soru üzerine yabancı futbolcu sayısının artmasına değinen Otyatmaz, bu kararın Türk futbolu için güzel bir seçim olduğun söyledi. Otyakmaz, inşaatı devam eden yeni stadyumun son durumuyla ilgili yöneltilen soruya ise, "Stadyumun kaba inşaatı daha hızlı yapıldığını söyleyebilirim. Artık ayrıntılara inildi ve dışarıdan çok fazla gözükmüyor gelişmeler. Ama yinede şu anda teslim süresini geçmiş durumda. Bu yılın sonuna kadar ancak hazırlanabileceğini düşünüyorum. Kasım ayında teslim etme durumları var. Eğer öyle bir şey olursa belki 2'inci yarıyı stadyumumuzda oynarız diye düşünüyorum" diye cevap verdi.
COSTA OLYMPİAKOS İLE GÖRÜŞÜYOR
Otyakmaz, Manuel Da Costa'nın Medicana Sivasspor'dan ayrılacağı yönündeki söylentilere cevap vererek şunları söyledi: "Manuel Da Costa'ya Olympiakos kulübü bir teklifte bulundu. Kendisi de gitmek istediğini söyledikten sonra biliyorsunuz bir futbolcuyu gönülsüz bir yerde tutmak pek memnun olmaz kulüp açısından. Biz Olympiakos ile anlaştık. Şu anda Costa ile Olympiakos görüşüyor. Kendi aralarında sorunlarını çözüp anlaştıkları taktirde bu transfer gerçekleşebilir."
AATIF'IN TAKIMDA KALMASINDAN MUTLUYUM
Otyakmaz, transferin ilk başladığı dönemlerde Faslı forvet Aatif için Galatasaray'dan bir teklif geldiğini belirterek, "Amrabat sorununu çözdükten sonra talip olabileceklerini söylediler. Ama daha sonra bu konuda bir gelişme sağlanmadı. Bugün düşünüldüğünde iyi ki bir gelişme sağlanmamış. Çünkü transferin bu kadar zor yapıldığı bu dönemde Aatif gibi bir oyuncuyu tekrar Sivasspor'a kazandırmak bize çok daha pahalıya patlayabilirdi. Ondan dolayı Aatif'in takımdan olmasından mutluyum. Kafasının karışık olduğunu da düşünmüyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI