Bitlis’in Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 2016 yılı eğitim öğretim döneminde hazırladığı Erasmus+K201 projesinin ikinci toplantısı İtalya’da yapıldı.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğündeki “School is Fun! Come on Time!” isimli projenin ikinci toplantısı için Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, Şube Müdürü Bülent Bildirici, öğretmenler Duygu Kılıç, Sema Yıldız, Zeynep Yurttaş ve Fatma Ülker, İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Zübeyr Ergezen, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abdulalim Kaptan ve İlçe Sosyal İncelemeci Proje Uzmanı Derya Çetin, İtalya’nın Pontedera şehrine gittiler.

Toplantı, ev sahibi kuruluşun yöneticisi Dr. G. Forte’nin açılış konuşmasıyla başladı.

29-30 Haziran 2017’de gerçekleşen toplantıda, toplamda 2 yıl sürecek olan projenin ilk yılının tamamlanmasının ardından biten yılın değerlendirmesi yapıldı. Ardından projenin ikinci yılında yapılacak olan çalışmaların programı ele alındı. Programın kapanışında tüm katılımcılara katılım belgesi verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, “Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 2016 eğitim öğretim yılı içerisinde başvurmuş olduğu ve bölgede kabul gören tek proje olan Erasmus+K201 ‘Okul Eğitimi Karma Stratejik Ortaklıklar’ alanındaki projemiz kapsamında toplantılarımız devam ediyor. Projemizin ana amacı, erken okul terkini azaltmaya yardımcı olmak ve tarım veya sosyoekonomik nedenler gibi bazı dezavantajları olan öğrencilere yardımcı olmaktır. Açılış toplantısı Ahlat’ta yapılan projenin ilk hareketliliği Portekiz’de, ikinci hareketliliği ise İspanya’da düzenlenmişti. İtalya’nın Pontedera şehrindeki Cooperativa Sociale Arnera adlı sivil toplum örgütünün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ahlat Kaymakamlığı ve Ovakışla Ortaokulu dışında Polonya, İspanya ve Portekiz’den okulların idareci ve öğretmenleri katılmıştır” dedi.