Serdivan Belediyesi ve Serdivan Fikir Sanat Akademisi’nin katkısıyla hazırlanan ‘Justinianus Köprüsü-562’ belgeselinin galası geniş katılımla gerçekleşti.

Yapımının üzerinden asırlar geçmesine rağmen hala ayakta duran Bizans İmparatoru 2. Justinianus tarafından inşa ettirilen köprünün tarihinin anlatıldığı ‘Justinianus Köprüsü-562’ belgeselinin galası geniş katılımla Justinianus Köprüsü üzerinde gerçekleşti. Gerçekleşen galaya AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, MHP İl Başkanı Levent Bülbül, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, SESOB Başkanı Hasan Alişan ve çok sayıda davetli katıldı. Hazırlık ve çekim aşamalarının yaklaşık 6 ay sürdüğü belgeselin yönetmenliğini TRT Çocuk ve TRT Haber’de yönetmenlik yapan Ezgi Otuz üstlendi.

Gerçekleşen programda bir konuşma yapan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Her tarihi eser ve yapı insanın macerasını yansıtan değer ayna gibidir. Bu bir sanat eseri olarak veya bir yapı olarak yada bir anıt olarak karşımıza çıktığında bunlardan feyz alırız. Bu akşam belgeselini izleyeceğimiz Justinianus Köprüsü şehrimizin kimliğini oluşturan en önemli eserlerden biridir. Justinianus Köprüsü ayrıca Sakarya’nın geçmişle kuracağı bir köprüdür. Ondaki insan emeğini hatırlamak hiç şüphesiz hepimiz için oldukça heyecan verici bir tecrübedir” dedi.

Program daha sonra Justinianus Köprüsü belgesi ile devam etti. Yaklaşık bir saat süren belgesel sonrası hediye taktimi ile program sona erdi.