GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de 20 yıl önce bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Baro Başkanı Ali Günday için anma töreni düzenlendi.

Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanı İsmail Taştan ve bazı avukatlar, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu.

Taştan, burada yaptığı konuşmada, Ali Günday'ın temsil ettiği fikirleri unutmadıklarını, ideallerinin yaşatılacağını söyledi.

Günday'ın yüreklerinde yaşadığını belirten Taştan, "Ali Günday, Gümüşhane'nin ve ülkemizin son derece kıymetli bir evladıdır. Onun acısını hala ilk günkü gibi yüreklerimizde hissetmekteyiz. Ona sıkılan mermi, yüce Türk milletine sıkılmıştır" dedi.

Taştan, Günday'ın temsil ettiği fikirleri asla unutmadıklarını vurgulayarak, "İnancı inancımız, idealleri ideallerimizdir. Bunları yaşatacağız, Ali Günday'ı unutturmayacağız" diye konuştu.

Taştan ve beraberindekiler, daha sonra Günday'ın merkeze bağlı Boyluca köyündeki kabrini ziyaret etti. Günday'ın eşi Türkan, kızları Merve ve Melike Günday'ın katıldığı anma programı dua edilmesinin ardından tamamlandı.