Antalya'da annesi için 4 bin lira kredi çektiği  gerekçesiyle eşini boğarak öldüren Osman Kızılçelik'in yargılanmasına başlandı.
    Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan  sanık Osman Kızılçelik, müşteki Selma Taşkıran ve Nasuh Karakuzu ile taraf  avukatları katıldı.
    Sanık Kızılçelik, duruşmada, eşi Fatma Kızılçelik ile evlilikleri  boyunca maddi sıkıntılar yaşadıklarını, bu nedenle aralarında sık sık tartışma  olduğunu söyledi. Olay tarihinde eşinin çektiği krediyi ne yaptığını sorduğunda  ters cevap aldığını ileri süren Kızılçelik, tartışma sırasında kendisini  sevmediğini, başkasını sevdiğini ve boşanmak istediğini dile getirdiğini iddia  etti.



       Eşinin, en yakın arkadaşı ile ilişkisi olduğunu söylediğini savunan  Kızılçelik, "Bana bir ilişkisinin olduğunu söyledi. 'Sen ne biçim erkeksin'  şeklinde sözler söyledi. Bunun üzerine o anda gözüm döndü, daha fazla dinlemek  istemedim. Elimle maktulenin ağzını ve burnunu kapattım. Bir süre sonra  hareketsiz kalınca bayıldı zannederek evden çıkarak kayınvalidemin evine gittim."  dedi.
       Kızılçelik, eşinin öldüğünü kayınvalidesinin araması üzerine  öğrendiğini, yaşanan olaydan pişmanlık duyduğunu ifade etti.

"UYDURMA BİR SENARYO"
       Fatma Kızılçelik'in annesi Selma Taşkıran ise kızının evliliği boyunca  kendisine yansıyan hiçbir sorun, tartışma ve kavgaya şahit olmadığını belirtti.
       Olaydan sanık Kızılçelik'in kendisini arayarak, "Anne, Çetin gidip  Fatma'ya bir baksın, işe gitmemiş." dediğini anlatan Taşkıran, eve baktıklarında  kızını morarmış bir şekilde bulduklarını söyledi. Taşkıran, sanığın söylediği  gibi kızının bir ilişkisinin olmadığını ve iftira atılmaya çalışıldığını savundu.

    Müşteki Nasuh Karakuzu da kızının bir ilişkisinin bulunmadığını,  eşiyle büyük bir kavgasının da olmadığını belirterek, sanığın, "uydurma bir  senaryo" ortaya koyduğunu, söylenenlerin doğruyu yansıtmadığını ifade etti.
       Nasuh Karakuzu, duruşma sırasında baygınlık geçirmesi üzerine salon  dışına çıkarıldı.

    Tanık olarak dinlenen Caner C. ise sanık ile yakın arkadaş olduklarını  ama sanığın söylediği gibi eşiyle herhangi bir gönül ilişkisinde bulunmadıklarını  söyledi.  Caner C, mahkeme başkanının sorması üzerine, "Ben hiçbir zaman maktule  ile fiziksel olarak yakınlaşmadım. Aramızda hiçbir şekilde bir cinsel ilişki  olmamıştır, cinsel anlamda kendisine hiçbir zaman dokunmadım." diye konuştu.
    Duruşma eksik evrakın giderilmesi için ertelendi.

   Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 4 Nisan 2016 tarihinde Osman  Kızılçelik, annesi için 4 bin lira kredi çektiği gerekçesiyle tartıştığı eşi  Fatma Kızılçelik'i boğarak öldürmüştü. Kızılçelik, olayın ardından gözaltına  alınmıştı.