Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi, organ bağışlayan, organ bekleyen ve nakil olanları bir araya getirdi.
Samsun'da organ bekleyen, nakil olan ve bağışçılar, Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi organizesinde Atakum'daki bir restoranda buluştu. Düzenlenen buluşma gününde katılımcılara organ nakli hakkında bilgi veren Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, "Ülkemizde en çok böbrek, kalp ve karaciğer nakli bekleyen hasta var. Samsun bağışçı sayısında bin 573 sayısı ile ülkemizde 7. sıradadır. Ülkemizde akciğer, böbrek, ince bağırsak, kalp, karaciğer, pankreas, uterus, kalp kapağı, kan dokusu, kemik, kıkırdak, kornea ve tendon nakilleri yapılmaktadır" dedi.
İnsanların organ nakliyle hayatının kurtulmasının mümkün olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "Türkiye ortalamasının üzerinde bir oranla ailesi tarafından organları bağışlanan beyin ölümü gerçekleşmiş kişi sayısı artıyor. İnancımız gereği insanı yaşatmak çok önemli. Yakınları öldüğünde organları toprak olacağına nakil yapılıp insanların hayatının kurtarılması mümkün" diye konuştu.
Daha sonra organ nakli olan 8 kişiye ve nakli gerçekleştiren 3 hekime plaket takdim edildi. Düzenlenen toplantıya ayrıca OMÜ Tıp Fakültesi'ne bağlı Organ Nakli Merkezi doktorları katıldı.