TEM Otoyolu Ümraniye mevkiinde meydana gelen trafik kazası iddialara göre şöyle gelişti. Gece saat 04.00 sıralarında Ankara istikametine ilerlemekte olan 34 PGJ 48 plakalı kamyonet sürücüsü Ahmet Yaşar henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarptı.

Bariyerlere çarparak havalanan kamyonet aynı istikamette ilerlemekte olan Ozan Akın yönetimindeki 34 LV 9362 plakalı lüks otomobilin üstüne düştü. Kamyonet ve otomobil yüz metre kadar sürüklenerek durabildi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle kamyonet sürücüsü Ahmet Yaşar, Yunus Bergin ve otomobil sürücüsü Ozan Akın isimli vatandaşlar yaralandı.

Kazazedelere ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Yapılan ilk müdahalelerin ardından yaralı vatandaşlar Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Meydana gelen kaza nedeniyle kamyonet içerisinde bulunan susam ve susam yağı paketleri yola savrularak dağıldı. Yola savrulan susam yağı nedeniyle yol kayganlaşırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerince yapılan temizliğin ardından normale döndü.

Kazaya nedeniyle TEM Otoyolu Ankara istikametinde uzun araç kuyrukları oluşurken, çekici yardımıyla kazaya karışan araçların kaldırılmasıyla trafik akışı kontrollü bir şekilde sağlandı.

Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.