Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonuna bağlı 80 bin işletme, şehit yakınları ve gaziler ile ailelerine 14-16 Temmuz tarihlerinde ücretsiz yeme içme hizmeti verecek.

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, FETÖ’nün 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin canlarını ortaya koyan kahramanlar sayesinde atlatıldığına işaret ederek, "Türk esnaf teşkilatının bir parçası olarak bugün kepenklerimizi açabiliyorsak, iş, aş ve istihdam üretebiliyorsak şehit ve gazilerimiz sayesinde olduğunun farkındayız" dedi.

Darbe girişiminin yıldönümünde federasyon olarak 3 gün ücretsiz hizmet kararı aldıklarını aktaran Yenice, 81 ilde uygulamanın geçerli olduğunu söyledi.

80 bin işletmede ücretsiz yemek

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonuna bağlı 80 bin işletmeleri bulunduğunu ifade eden Yenice, 81 ildeki odalarına genelge gönderdikleri belirterek, şunları söyledi:

"Bu genelge kapsamında 14-16 Temmuz’da yemeğin dostluk, arkadaşlık, kardeşliği çağrıştırdığını düşünerek şehit aileleri, gazi ve gazi ailelerine yönelik böyle bir organizasyonu düşündük. Esnafımız çok heyecanlandı ve hepsi de kabul etti. Esnaf teşkilatı yaklaşık 800 yıldır bu milletin içerisinde olan bir yapıyız. Biz ülkemizin hem iyi günlerinde hem de kötü günlerinde vardık. Biz şehit aileleri, gazi ve gazi ailelerine çok şey borçluyuz. İnşallah diğer esnaf teşkilatları da böyle bir işe girişir."

Yenice, "Tüm şehit, gazi ve gazi ailelerimiz misafirimizdir" yazısının bulunduğu lokanta ve pastacılardan şehit yakınları, gaziler ve ailelerinin faydalanabileceğini sözlerine ekledi.