Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Yönetmen Murat Uygur ve Anadolu Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Orkun Garip, Özgecan Aslan’ın öldürülmesi olayına ilişkin açıklama yaparak olaya tepki gösterdiler.
Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Yönetmen Murat Uygur, “Belki tek suçu gencecik ve hayat dolu bir genç kız olmak olan Özgecan kendine insan diyen canilerce katledildi. Özgecan’a yapılanlara vahşet desek, sapıklık desek, cinayet desek yetmiyor. Ülkemizde töre cinayetleri engellenmediği, kadına şiddet ve istismar durdurulmadığı müddetçe, içimizi parçalayan bu yangını, yüreğimizde hissetmeye korkarız ki devam edeceğiz. Şu bilinmelidir ki, bugün kadınların yaşam haklarını vahşice ellerinden alanlar, istediklerini yapmadıkları için kadına şuursuzca şiddet uygulayanlar kadar kadına uygulanan şiddete söylemleri ile çanak tutanlar da en az bu caniler kadar suçludurlar ve cezalandırılmalıdırlar. Herkes bilmelidir ki; Özgecan kardeşimiz bu ülkede şiddet gören ve öldürülen ilk kadın değildir ama Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu olarak son olması için elimizden gelen bütün mücadeleyi vereceğiz. Bu canilerin ve bu canileri haklı çıkarmaya çalışan Nihat Doğan gibi topluma mal olmuş kişilerin hak ettiği cezayı alması ve adaletin yerini bulması için Türk kadının yanında saf tutacağız. Bu kabusun bir gün son bulması ve Türkiye’de insanlık ve evrensel değerlerin geçerli olacağı günler için bütün mücadelemizi ortaya koyacağız. Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu olarak Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi güzel kızımız, sevgili kardeşimiz 20 yaşındaki Özgecan Aslan’a Allahtan rahmet ailesine sabırlar diliyoruz” dedi.
ANADOLU GENÇLİĞİNDEN ÖZGECAN ASLANIN KATİLLERİNE BÜYÜK ÖFKE
Anadolu Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Orkun Garip’in Özgecan Aslan ile İlgili Yapmış Olduğu Açıklamada, “Özgecan Aslan kardeşimizin hunharca katledilmesi, toplum düzeni ve gençliğimiz üzerinde büyük korku oluşturmuştur. Acımızın büyüklüğü nefretimiz arttırmış, yapılan zulüm karşısında Gençlik olarak yüreğimiz burkulmuştur. Anadolu Gençlik Konfederasyonu olarak bizi ayrıca üzen bir başka konu ise; Merhum kardeşimiz Özgecan Aslanın katledilmesinin sosyal medyada siyasi bir rant konusu haline dönüştürülme girişimidir. Bu yaklaşımda bulunan her kim olursa olsun kendilerini şiddet ve esefle kınıyoruz. Çünkü; Dili, dini, mesleği, ırkı ve dünya görüşü ne olursa olsun Gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır biz Gençlik olarak Bu insanlık dışı katliamların bir daha yaşanmamasını ümit ederek, gençlerimiz üzerinde karanlık bir bulut yaratmaya çalışan bu canilerin en ağır cezaları almaları gerekliliğini yineliyoruz ve Türk Adaletinin vicdan sahibi yargıçlarına Hakimlerine ve Savcılarına sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan herkes gibi Anadolu Gençlik Konfederasyonu olarak bizlerde Özgecan Aslan kardeşimize yapılan bu katliama karşı derin bir hüzün yaşadığımızı kamuoyuna arz ederiz Anadolu Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı olarak Merhum Kardeşimizin başta ailesi olmak üzere tüm vicdan sahibi halkımıza baş sağlığı dilerim” dedi.