Amasya’nın Suluova ilçesinde yaşayan engelli bir vatandaş, tutkunu olduğu arabaların direksiyonlarını toplayıp resimlerini çiziyor.

41 yaşındaki İsa Ertav, araba tutkusunu sanayi sitesindeki hurdalıktan topladığı araç direksiyonlarının birebir resimlerini çizerek dizginliyor. Resim eğitimi almayan Ertav, evinin önünden geçen araçlarla tamir için sanayi sitesine gelen otomobillerin yanına gidip inceleme yaptıktan sonra eve dönerek eline kalem kağıt alıp kısa sürede birebir çizimlerini gerçekleştirebiliyor.

Polisliğe olan tutkusundan dolayı kendisine kimlik çizip üzerinde Türk bayrağı bulunan plastik su borularından yaptığı tabancasını da belinde dolaştıran Ertav’ın en büyük hayali ise polislerle bir günlüğüne ekip arabasında devriye gezmek.

7 çocuğundan biri olan oğlu İsa’nın hastalığına rağmen namazlarını vaktinde kılıp duasında araba dilediğini, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da hayranlık duyduğunu anlatan anne Gülşen Ertav, “Bu araba aşığı. İlla bir arabası olacak. Her yerde arabaları çiziyor” dedi.