Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından il genelinde çiftçilere yönelik verilen bilinçli tarım eğitim toplantılarına, Kızılcaören köyünde devam edildi.
Kış aylarında çiftçilerin boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan, 2015 yılı Çiftçi Eğitim ve Yayım çalışmaları il ve ilçe merkezlerinde organize edilerek gerçekleştiriliyor.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt ile Şube Müdürlerinin ve muhtarlığın iştirakiyle çiftçi toplantılarına devam edildi. Tarım merkezi sorumluları Ziraat Mühendisi Nilüfer Avgan ile Veteriner Hekim Hilmi Demirel tarafından il yayım programı kapsamında planlanan konularda sunum gerçekleştirildi.
Nohut yetiştiriciliği, Biçerdöver de dane kayıplarının azaltılması, tarım araçlarının güvenli kullanımı, bitkisel ve hayvansal desteklemeler, tarsim, çiçek hastalığı ve yavru atma hastalığı konularında bilgilendirmeler yapılarak konu ile ilgili broşür ve liflet dağıtımları gerçekleştirildi.
Teknik konuların sunumundan sonra genel bir değerlendirme yapan İl Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt, “Kızılcaören köyü 1557 büyükbaş, 885 küçükbaş, 35 bin dekar tarım arazisi ve 150 adet traktöre sahip önemli ve büyük üretim alanlarımızdan birisidir. Bu yüzden Kızılcaören köyünü önemsiyoruz. İlimizdeki tarımsal üretimi ve ekonomiyi 10 yılda iki kat büyütmek için hedefler koyduk. Bu hedeflerin gerçekleşmesi gelişmiş Kütahya’nın resmi olacaktır” dedi.
Kurt, bu hedeflerin gerçekleşmesi için devletimizin verdiği tüm destek ve imkanların üreticiye yönlendirilmesinin yapılması gerektiğini, bu durumun tek başına yeterli olmayacağını bildirdi. Kurt, bunun yanında üretimde kalite verimliliğinin ve pazarlama koşullarının çok önemli olduğunu bütün bu unsurların sağlanabilmesi içinse eğitime ve bunun zemini olan çiftçi toplantısı, çiftçi kursları, teknik gezilere çok önem verdiklerini dile getirdi.
Toplantının son bölümünde üreticilerden gelen soru cevap bölümlerine teknik ve idari bağlamda sorumlular tarafından cevaplar verildi.(EFE)