İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliği ile hayata geçirdiği "Renkli Kalemler" projesini çocuklar ülkesi KidZania'ya taşıdı.

Yapı Kredi tarafından yapılan açıklamaya göre, Yapı Kredi'nin, TEGV ve KidZania ile ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlikte TEGV'in İstanbul'daki Yeniköy Öğrenim Birimi'nden 12 çocuk, deneyimli gazeteci koçları ve TEGV gönüllüleriyle birlikte KidZania-Renkli Kalemler gazetesini çıkardı.

Çocukların meslekleri deneyimleyebildikleri KidZania çocuklar ülkesinde yer alan gazetecilik aktivitesi, bu proje ile kapılarını TEGV'in çocukları için açtı. Gazeteci İlker Gezici'nin koçluk yaptığı çocuklar, temel gazetecilik eğitimi alarak, mizanpajından fotoğraflarına, haber içeriğinden tasarımına kadar tüm aşamalarını gerçekleştirdikleri Renkli Kalemler gazetesini KidZania'ya özel hazırladı.

KidZania'nın aktivitelerini ziyaret ederek birçok konuda haber çalışması yapan çocuklar, bu etkinlik sonrası KidZania'da eğlendi.

Verilen bilgiye göre, Yapı Kredi ve TEGV, "Renkli Kalemler" projesini "Okuyorum Oynuyorum" programı kapsamında 2014 yılından beri yürütüyor. Bu süreçte çocuklar, deneyimli gazetecilerin koçluğunda analitik düşünme yetilerini bir üst noktaya taşıyarak, gazeteciliğe ilk adımlarını atıyor.

Çocuklar, okuma-yazma alışkanlıklarını geliştirirken aynı zamanda kendilerini daha iyi ifade edebilmeyi ve yaratıcı düşünmeyi öğreniyor. Renkli Kalemler gazetesi, medya okur-yazarlığı ve gazetecilik eğitimi hazırlık sürecinin ardından, manşet haberinden fotoğrafına kadar projeye katılan çocukların imzasını taşıyor.