Konya’nın Ereğli ilçesinin eski belediye başkanlarından Kenan Akpınar, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı.
İzmir’in Karşıyaka ilçeSİ Belediye Başkanı oğlu Hüseyin Mutlu Akpınar başta olmak üzere CHP Konya İl Başkanı Bekir Yetiştirici ve Konya Milletvekili aday adayları ile partililerin yoğun katılım gösterdiği programda duygulu anlar yaşandı.
Mezarda yapılan törenin ardından program Ereğli Kültür Merkezinde devam etti. CHP İl Başkanı Bekir Yetiştirici merhum Kenan Akpınar ile gençlik kollarında beraber çalıştıklarını ve Akpınar’ın kendisi için öneminin büyük olduğunu vurguladı.
Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Kenan Akpınar’ın Ereğli’ye büyük hizmetler yaptığını belirterek, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileklerini iletti.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise babasını anlatarak, 1980 yılında kendisinin cezaevine girdikten sonra büyük sıkıntılar çektiklerini ifade etti. “Babamın yaptığı siyaset ve hizmetleri bana her zaman örnek oldu ve olmaya da devam edecektir” diyen Akpınar, Kenan Akpınar’ın Ereğli’ye yaptığı hizmetleri anlattı. “Bende Karşıya Belediye Başkanı olarak yaptığım hizmetler ile tıpkı babam gibi anılmak istiyorum” diyen Hüseyin Mutlu Akpınar, geçirdikleri zor dönemlerde Ereğli halkının Akpınar ailesini korumaya aldığını ifade etti.
Yapılan konuşmalardan sonra Kenan Akpınar’ın hayatını anlatan slayt gösterileri izlenerek program sona erdi.