Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi bin 177 aileye toplam 147 bin 125 TL’lik gıda yardımında bulunduğunu açıkladı.
Devletin her zaman olduğu gibi bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacağını ve gerekli yardımları sağlayacağını belirten Vali Çomaktekin, “Biz de Amasya’da devletimizin sağladığı imkanları ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırmak için vakıf yönetimimizle birlikte titizlikle çalışıyoruz. Bu kapsamda Amasya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca Ramazan ayı münasebetiyle ihtiyaç sahibi bin 177 aileye toplam 147 bin 125 TL nakdi gıda yardımı desteğinde bulunulmuştur” dedi.
Yine Ramazan ayında vakfın işlettiği aşevinden, yüzyıllardır süren köklü vakıf geleneğimizin devamı olarak 330 aileye mensup bin 300 kişiye sıcak yemek yardımının devam edeceğini, vakıf aşevinden sıcak yemek yardımı alan ailelerin Ramazan ayında hiçbir şekilde eksiklik hissetmemeleri adına aşevine 2015 yılı ilk 6 aylık ödeneği olan 420 bin 356 TL’nin üzerine 359 bin 42 TL daha ödenek eklendiğini anlatan Çomaktekin, “Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak sürdürdüğümüz yardım faaliyetlerimiz, bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyetle devam edecektir. Unutmayalım ki, içerisinde rahmet ve bereketin üst düzeyde yaşandığı Ramazan ayı, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın artması gereken bir dönemdir. Devletimizin sağladığı yardımlarla birlikte, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) ‘Komşusu aç iken, kendi tok yatan bizden değildir’ sözünü düstur edinmek tüm halkımızın ortak anlayışı olmalıdır. Bu vesileyle 18 Haziran Perşembe günü başlayacak olan Ramazan ayının Amasya’mıza, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.