Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Aydın İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, TMMOB kanununun da aralarında yer aldığı 24 kanunda değişikliği öngören Torba Yasa’yı protesto etti.
TMMOB Olağanüstü Genel Kurulu’na katılmak için Ankara’ya gidecek TMMOB Aydın İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda bir araya geldi. İzmir’den gelen mimar ve mühendisler de gruba destek verdi.
Grup adına basın açıklamasını okuyan TMMOB Aydın İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mutlu Bilgin, “Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği-TMMOB’ye bağlı 24 Odanın yüzlerce biriminden temsilcilerin dün Türkiye’nin dört bir tarafından, altı ana kol üzerinden başlattığı Ankara yürüyüşümüzün ikinci günündeyiz. Ankara’ya, hükümetin TMMOB Yasası ile imar, iskan, kültür ve tabiat varlıkları ve çevre yasalarında yapmayı planladığı rant amaçlı değişiklikleri protesto etmeye, örgütsel birliğimizi ve mücadele kararlılığımızı pekiştirmeye, 14 Şubat’ta Ankara’da toplanacak olan TMMOB Olağanüstü Genel Kurulu’nda buluşmaya gidiyoruz. Kentlerin yaşanabilir planlı ve sağlıklı hale gelmesi, ormanlarımızın, tarım arazilerimizin, köylerimizin, meralarımızın, kıyılarımızın, suyumuzun, derelerimizin, bütün doğal çevremizin korunması ve ranta açılmaması için yürüyoruz. Ülkemizi gericiliğin dogmatizmiyle ortaçağ karanlığına döndürmek isteyenlere, vahşi kapitalizmin kar hırsıyla tüm insani değerleri yok etmek isteyenlere karşı, aydınlığa taşımak için yürüyoruz. Emekten, halktan, ülkemizden yana bütün demokratik güçleri, yürüyüş kollarımıza destek vermeye, gücümüze güç katmaya davet ediyoruz” dedi.