AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ziyaretlerine devam ediyor.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret eden Mustafa Şahin gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunurken Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde meydan gelen bombalı saldırı ile ilgili de konuştu.
Suruç’ta meydana gelen ve 31 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı ile ilgili konuşan Şahin, “Bazı güçler ülkede bir kaosun oluşması ve ülkenin Ortadoğu’ya benzemesi için yine harekete geçtiler” şeklinde konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’i makamında ağırlayan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Suruç’ta meydana gelen saldırıda ölenlere rahmet dileyerek sözlerine başlarken ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.
Ramazan ayında belediye olarak önemli hizmetlerde bulunduklarını dile getiren Gürkan, “Bir taftan Büyükşehir Belediyemiz sıcak yemekleri tırlar ile mahalle mahalle, köy köy dağıttı, diğer taraftan Yeşilyurt Belediyemiz hastane önlerinde, parklarda sıcak yemek dağıttı. Bizde Battalgazi belediyesi olarak sokak iftarları verdik ve merkeze büyük bir çadır kurarak yolda kalanlara yemek verdik” ifadelerini kullandı.
Ak Parti Malatya Milletvekillerinin halkla beraber olduğunu vurgulayan Gürkan “Mustafa Bey de sürekli mahallelerimizi, köylerimizi ziyaret ederek halkın sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor, bizlerle birliktede çok yakın çalışma içerisindeler, bizim sıkıntılarımıza da çözüm bulmaya çalışıyorlar” dedi.
AK Parti Milletvekili Mustafa Şahin ise, kendilerini ağırladıkları için Selahattin Gürkan’a teşekkür ederek, “Biz iktidara geldiğimizden bu güne hep eski ile yeni Türkiye’yi mukayese etmeye çalışıyoruz. Eğer siz eskiyi terk edip yerine yeni şeyler koyuyorsanız ortada bir farkın olması lazım, biz bu farkı vatandaşlarımızın gördüğüne inanıyoruz ve sahada bunun karşılığını alıyoruz. Bütün değişim ve dönüşümlerden vatandaşımızın memnun, tabi ki sorunlarımız olacak ama biz bu sorunları da her zaman gerekli yerlere bildirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Suruç’ta yaşanan bombalı saldırıya da değinen Şahin, “Ülkemiz bir barış adasına dönmüşken maalesef dün elim ve felaket bir olay oldu. Bizi bir kardeş kavgasının içine çekmeye çalışıyorlar. Biz iktidara geldiğimizden bu güne kadar süreçte insanlarımızla kaynaştık, insanlarımız birlik ve beraberlik içinde birbirini kabul etme noktasına geldi, bundan rahatsızlık duyan bazı güçler ülkede bir kaosun oluşması ve ülkenin Ortadoğu’ya benzemesi için yine harekete geçtiler. Bugüne kadar bu eylemler engellendi ama maalesef dün eli kanlı bir terör örgütü orada o saldırıyı düzenledi. Biz silahlı terör örgütlerinin hepsine karşıyız, ister PKK olsun, ister IŞİD olsun bunların tümüne lanetliyoruz” dedi.
Olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dün saat 12.00 civarında bomba patladı, hemen akabinde o saldırıyı düzenleyenler IŞİD ve onun destekçisi hükümettir diye saçma sapan, iğrenç sloganlar atanlar oldu. Akan kanın sorumlusu AK Partidir diye bir algı oluşturmaya çalışanlar, en az o saldırıyı düzenleyenler kadar lanetlidir.”