Son 2 sezondur FIFA tarafından '3 puan silme cezası' alan Samsunspor Kulübü, bir kez daha aynı durumla karşı karşıya kaldı. Samsunspor yönetimi, eski futbolcu alacakları nedeniyle maddi krizle boğuşurken sorunlara kaynak sağlamak için yoğun telefon trafiğine girdi.

TURKCELL'LE ANLAŞMA OLMADI...
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın girişimleri sonucunda Turkcell ile Samsunspor arasında yapılması planlanan reklam anlaşması gerçekleşmedi. Samsunspor Kulübü'nün üzerinden büyük bir yükü alacak olan reklam anlaşmasının gerçekleşmemiş olması yöneticileri zor durumda bıraktı. Bu sezon öncesinde çoğu işlerini Turkcell'den gelecek olan kaynağa göre planlayan yönetimin, anlaşmanın gerçekleşmemesi nedeniyle eli kolu bağlı kaldığı öğrenildi.

KAZIM YILMAZ İLE YAŞANAN SORUN
Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu'nun 23 Haziran 2016 tarihinde düzenlediği basın toplantısında müjde olarak duyurduğu 'Eski Başkan Kazım Yılmaz'a olan borcun büyük bir bölümünü Yılmaz'ın bağış yapacağı, geri kalanının ise Samsunspor tarafından Yılmaz'a ödeneceği' haberi, gerçek çıkmadı. Kazım Yılmaz ile yaşanan bu sorunda Turkcell firması ile iptal olan reklam anlaşmasının payının olduğu da öne sürüldü.

Haber : Ali BİROL