Google, geçtiğimiz günlerde "Street view" özelliğini Türkiye'de de aktif hale getirmişti. Şu an hâlâ sokak görüntüleri ile ilgili resimler, Google aracı tarafından toplanmakta.

Araba, bisiklet, kar araçları, el robotları gibi farklı kamera sistemleriyle görüntüler, güzergâh üzerine yerleştiriliyor. Fakat ara sokaklar ve sadece yayaların kullandığı caddeler tamamlanmış değil.

ARAÇ GİREMEYEN YERLERE GİDİYORLAR

Aracın girmediği noktalarda ise, insan faktörü devreye giriyor. Bu iş için de aylık olarak 4.000 TL ücret verileceği, Google tarafından duyuruldu. Günde 8 saat süre ile, Google'ın sizin için belirlediği güzergâhta, 18 kg ağırlığındaki bu cihazla çalışacak kişiler aranıyor.

AYDA 4 BİN LİRA

Aylık 4.000 TL'ye çalışmak her ne kadar güzel görünse de, yorucu olacağı kesin. Fakat gezmeyi seviyorsanız, bu iş tam size göre… Böylece hem para kazanıp hem de yeni yerler keşfedebilirsiniz.

İşin nasıl yapıldığına dair detaylı bilgilere bu adresten ulaşılabilir: Google Street View

İş başvurusu için ise bu adresteki formu doldurarak şansınızı deneyebilirsiniz: Street View Trekker Başvurusu

STREET VİEW GEZGİN KAMERASI NEDİR?

Gezgin Kamera, dünyada araba, üç tekerlekli araç, troley veya karmobil ile erişilemeyen daha fazla yerin Street View'de olmasını sağlıyor.

Sırt çantası şeklindeki platform, üst kısmına takılı bir kamera sistemine sahip ve platformun taşınabilirliği, yalnızca yaya olarak erişebilen sıkışık ve dar alanlar veya mekanlarda gezinirken resimler toplanmasına olanak tanıyor.

Bu kamera teknolojisini kullanarak oluşturulan ilk koleksiyon, Arizona'daki Büyük Kanyon'un engebeli ve sarp arazisini içeriyor.