Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, beraberinde il yöneticileri ile birlikte Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.
Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, beraberinde il yöneticileri ile birlikte Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Burç, gazetecilerin katıldığı ziyarette göreve geldikleri gün itibariyle vatandaşlarla olan buluşmalarını sıklaştırdıklarını belirterek, "Bizler Bayburt’un hak ettiği şekilde yönetilmediğini her zaman her yerde söylüyoruz. Rahmetli Başbuğumuzun da üzerinde önemle durduğu gönülleri fethetme noktasında temaslarımız sürüyor. Bayburt’ta gönül seferberliğini başlattık. Her gün başka bir köyümüzde vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Onların dertlerini dinliyoruz." dedi.
ADAYLIK SÜRECİ 2 MART’TA BAŞLIYOR
MHP’de adaylık sürecinin 02 Mart tarihi itibariyle başlayacağını söyleyen Burç, "Hafta sonu 3 gün süreyle Ankara’da gerçekleşecek il başkanları toplantısına katılacağız. Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli ile bir araya geleceğiz. Ankara dönüşünde aday adayı başvurularını almaya başlayacağız. 12-18 Mart tarihleri arasında müracaatlarımız direk MHP Genel Merkezi’ne yapılacak. Bayburt MHP olarak 02 Mart itibariyle aday adayı tanıtım toplantılarımızı parti binamızda yapmaya başlayacağız" dedi.
"MHP BAYBURT’TAN MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAK"
07 Haziran seçimlerinin Türkiye için öneminin büyük olduğunu söyleyen Burç, "Biz siyasi parti olarak tabi ki Bayburt’taki 2 milletvekiline de talibiz. Ve bunun sözünü sayın Genel Başkanım Dr. Devlet Bahçeli’ye de verdim. Bayburt’tan MHP olarak milletvekili çıkaracağız" diye konuştu.
"DEDE KORKUT ŞENLİKLERİ Mİ VAR?"
Konuşmasında il dışında yaşayıp Bayburt’tan aday adayı olanlara da eleştirilerde bulunan Burç, şunları söyledi: "Bayburt AK Parti adaylarına şaşırıyorum. Bayburt’ta yaşayıp aday olanlara sözüm yok. İstanbul’da, Ankara’da yaşayıp Bayburt’tan aday olan arkadaşlar o illerde şanslarını deneseler de keşke Bayburt’un vekillik sayısı artsa. Soruyorum, Dede Korkut Şenlikleri mi var Bayburt’ta? Açıkçası bu arkadaşları bir Dede Korkut Şenlikleri’nde görüyoruz, birde adaylık sürecinde."
"MEDYA PKK’DAN MI KORKUYOR?"
Bayburt yerel basınına tarafsız tavrı için teşekkür eden ulusal basına ise eleştiri getiren Burç, "Ege Üniversitesi’nde yaşanan olayda bir evladımız şehit oldu. Ulusal basın o kadar yandaş bir tavır sergiliyor ki ’karşıt görüşlü öğrenciler’ diye haberi veriyor. Adam gibi PKK tarafından öldürüldü denilmiyor. Medya PKK’dan mı korkuyor?" şeklinde konuştu.
"TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞ OLSUN"
Burç, Özgecan Aslan, Fırat Çakıroğlu ve dün Malatya ’da eğitim uçuşu esnasında 2 savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Osman Onur Özkaya, Üsteğmen Yasin Atalay ve Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci’nin ailelerine sabırlar dileyerek, "Türk Milleti’nin başı sağ olsun. Cenabı Allah böylesine üzücü olaylardan insanımızı korusun" dedi.
MHP Bayburt il yönetim kurulu üyeleri Suat Karapınar, Muammer Demirel, Turgay Hancı, Murat Kardeş, Oğuzhan Okutmuş’un katıldığı ziyarette; Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ve ilde görev yapan basın mensupları hazır bulundu.