Yılbaşı akşamı Amasra’ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı takip eden basın mensuplarının maden ocağına alınmamasını, soğuk havada kapıda bekletilmelerini kınayan Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzarslan, “Basın mensupları özel bir günde ailelerinden feragat ederek, görevleri gereği uzun süre bakanı beklemişlerdir. Fakat maden ocağına girmeleri gerektiği zaman engellenmişlerdir” dedi.
Konuyla alakalı kınama mesajı yayınlayan Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzarslan maden ocağına ulusal ve yerel basın mensuplarının alınmadığını ifade ederek, “31 Aralık akşamı Enerji Bakanı Taner Yıldız yılbaşı için Bartın’ın Amasra ilçesinde bulunan TTK tesislerine gelmiştir. Bartın’da görev yapan muhabirler ile yerel gazete temsilcileri sayın bakanı takip etmek için görevlendirilmişlerdir. Ne yazık ki maden ocağına devlet medyası görevlileri alınırken, ulusal haber ajansları ve yerel gazeteciler bakanı takip etmek için maden ocağına alınmamıştır. Basın özgürlüğü, gazetecilerin haber alma özgürlüğü engellenmiştir. Üzüldüğümüz nokta bir bakanın, devletin bir temsilcisinin olduğu yerde, bakana da söylenmesine rağmen izin verilmemiştir. Arkadaşlarımız yılbaşı gibi özel bir günde ailelerinden feragat ederek, görevleri gereği uzun süre bakanı beklemişlerdir. Bakanın çalışmalarını haberleştirmişlerdir. Fakat maden ocağına girmeleri gerektiği zaman basın özgürlüğü adına, haber alma adına engellenmişlerdir. Bartın Gazeteciler Cemiyeti olarak, Anadolu medyası adına bu uygulamayı kınıyoruz. Sayın Bakan Taner Yıldız’dan bu konuda açıklama bekliyoruz. Hatta orada öğrendiğimiz kadarıyla yılbaşı akşamı bakanın Ankara’dan gelen basından sorumlu danışmanı tüm ısrarlara rağmen bir engelleme yapmıştır. Yetkisinin alanın dışına çıkmıştır. Buna karar verme konumunda değildir. Bakan Taner Yıldız’ın güler yüzlü ve demokrat bir duruşu vardır. Bu davranış bakanla hiç örtüşmedi. Bizde bu durumu protesto ediyoruz. Gazetecilerin haber alma hakkı engellenemez. Arkadaşlarımıza verilen sözlerde tutulmamıştır. Maden ocağına inen devlet medyasının, soğuk havada bekleyen diğer muhabirlere görüntüleri vereceği söylenmiş. Böyle bir paylaşımda olmamıştır. Arkadaşlarımız soğuk havada bakanı beklemişlerdir. Biz basın olarak, bizim siyasilere ve yöneticilere gösterdiğimiz saygı kadar, kendimize de saygı gösterilmesini diliyoruz. Biz bunu hak ediyoruz” dedi.
SOĞUKTA 7 SAAT BEKLEDİLER
31 Aralık akşamı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Amasra’ya gelerek yeni yıla maden ocağında girmişti. Konuyla alakalı bakanlığın medya birimi ziyaret öncesi tüm basın kuruluşlarına davet gönderdi. Tüm basın mensupları TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’nde hazır bulunmasına rağmen içeriye alınmadı. Soğuk havada gazeteciler haber için yaklaşık 7 saat beklerken, içeriye sadece devletin ajansı ve televizyonu alındı. Dışarıda bekleyen muhabirlerin görüntüleri ise hiç bir gazete ve televizyon kanalında yer almadı.