ÇORUM (AA) - Çorum'da kına gecesine gitmek için oluşturulan konvoydaki otomobilin, başka bir otomobille çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

Haydar Şahan'ın (33) kullandığı 19 UF 719 plakalı otomobil, Çorum-Alaca karayolu Hatap Barajı yakınlarında, konvoy halinde ilerleyen Salih Türk (50) idaresindeki 19 AR 157 plakalı otomobille çarpıştı.

Sürücü Türk olay yerinde, araçtaki Seda Nur Şimşek (18) ise kaldırıldığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti. 

Diğer sürücü Şahan ile otomobillerdeki Nazife (23), Merve (23), Açelya Demir (3), Yasemin (20) ve İsmail Şimşek (29), Zeynep Şahan (28) ile Şemsi (66) ve Sadık Günel (74), aynı hastanede tedavi altına alındı. Açelya Demir'in sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

Hayatını kaybeden Türk ve Şimşek'in, akrabaları Murat Şimşek'in kına gecesi için Alaca ilçesine bağlı Çakır köyüne düğün konvoyu halinde gittikleri belirtildi. Kazayı öğrenerek hastaneye gelen damat Murat Şimşek ve yakınları, sinir krizi geçirdi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.