Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malezya’nın başta Kelantan olmak üzere birçok eyaletinde etkili olan sel felaketi nedeniyle ülkeye bin 650 yatak ve baza yardımında bulundu.
AFAD, Malezya’ya selden en çok etkilenen bölgelerde dağıtılmak üzere bin 650 yatak ve baza yardımında bulundu. Söz konusu yardıma ilişkin protokol imza töreni Büyükelçilik Resmi Konutu’nda gerçekleştirildi. Törene Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Başak Türkoğlu ve Malezya Başbakanlık Sel Sonrası İyileştirme Bölümü Başkanı Dato’ Ahmad Zaki Ansore Mohd Yusof katıldı.
Törende konuşan Büyükelçi Türkoğlu, AFAD ekibinin 10 gündür Malezya’da olduğunu belirterek, "Türkiye olarak bu çalışmalara bin 650 yatak ve baza ile destek oluyoruz. Yardımımız en geç 6 hafta içinde selden olumsuz etkilenen insanlara dağıtılmış olacak. AFAD’ın insani krizlerdeki rolü çok önemli. Sadece yurt içindeki doğal afetlerde değil, bölgemizde yaşanan insani krizler sırasında da kapılarımızı komşularımıza açtık. AFAD Somali, Filistin, Filipinler gibi ülkelerde birçok başarılı yardım operasyonları gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.