ADANA'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Tango Festivali, 9 Ekim'de Tarihi Kız Lisesi'nde başlayacak.
Uluslararası festival 11 Ekim'e kadar her akşam değişik mekanlarda tango tutkunlarını buluşturacak. Arjantin ve Türkiye'nin ünlü tangocularının katılacağı festivalde bu yıl ayrıca bir tango yarışması da düzenlenecek. Arjantin'den Demian Garcia- Aurora Lubiz, Somer Sürgit - Jessica Stserbakova çiftleri, İstanbul'dan Utku Küley- İris Başak Doğdu çifti performanslarını sergileyecek. Festivalin müziklerini DJ Ramo & Go-go ve Ali Işıklı yapacak.
AÇILIŞ KIZ LİSESİ'NDE
Festivalin açılışı 9 Ekim saat 21.00 de Tarihi Adana Kız Lisesi'nde gerçekleşecek. Açılışta Utku Küley - İris Başak Doğdu ve Somer Sürgit - Jessica Stserbakova çiftleri performans sergileyecek. 10 Ekim saat 21.00'de Adana Ramada Otel'de, Demian Garcia -Aurora Lubiz çifti şov yapacak. 11 Ekim saat 18.30'da ise Adana Tarihi Kız Lisesi'ndeki yarışma yapacak. Dünya Tango Şampiyonası Baş Jüriliğini yapan Demian Garcia- Aurora Lubiz ve Somer Sürgit- Jessica Stserbakova jüri olacak. Gece, saat 22.00'de kapanış dansıyla son bulacak.
ADANA'NIN YERİ ÖZEL
Son yıllarda tango dünyasında Adana'nın adı öne çıkıyor. Kentte Casa De La Danza dans evi tarafından yıl boyu kurslar ve gösteriler yapılıyor ve uluslararası bir festival düzenleniyor. Bu yıl 4 Ekim'de başlayacak festivalin etkinlikleri özel tango fotoğrafçıları tarafından görüntülenecek. Etkinlik biletleri, Leman Kültür, La Noche ve Casa De La Danza Dans Evi'nden edinilebilecek.

FOTOĞRAFLI