Geçtiğimiz yıl "çocuk felci için sürüyoruz projesi" kapsamında Gaziantep’ten Samsun’a kadar bisiklet süren sporcular, bu kez aslında global bir sorun olan, Türkiye’de de toplumun kanayan yarası haline gelen çocuk gelinler sorununa dikkat çekmek için pedal çevirecekler.
Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü tarafından hazırlanan "Çocuk Gelinler İçin Sürüyoruz" farkındalık projesi kapsamında Gaziantep’ten yola çıkacak olan sporcular Türkiye’yi, Güney’den- Kuzey’e doğru kat ederek 1530 km yolu 10 gün boyunca pedal çevirecek geçecek. Geçtiğimiz yıl Çocuk Felci İçin Sürüyoruz Projesi kapsamında aynı güzergahı kullanan bisikletçiler Türkiye’nin gündemine oturmuş ve geçtikleri köyler, kasabalar ve kentlerde vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanmışlardı. Katıldıkları toplantılarda çocuk felcine dikkat çekerek önlemleri hakkında bilgiler vermişlerdi.
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Gaziantep İpekyolu Rotary Kulüp Başkanı Işınsu Alpay “Kulübümüz tarafından sosyal ve toplumsal olaylara dikkat çekmek ve farkındalık amacıyla düzenlenen etkinlikler arasında bisiklet sürüş etkinliklerimiz önemli bir yer tutuyor. Geçen yıl 16 Ekim 2014 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’in start vermesiyle başlayan Türkiye’nin en uzun parkuru heyecanlı geçmiş Türkiye gündeminde önemli yer tutmuştu. 1530 km parkuru sporcularımız 10 günde tamamlamış ve yol güzergahında bulunan bir çok ilimizde çeşitli etkinliklere katılmışlardı. Bu yılda bu kez çocuk gelinleri gündeme taşımak için aynı parkuru kullanarak 10 günlük bir bisiklet sürüşü gerçekleştireceğiz. Startımızı 14 Ekim tarihinde vereceğiz ve 25 Ekim’de Samsun’a ulaşarak final törenimizi yapacağız. Çocuk gelin olayı sadece Türkiye’nin değil global dünyanın ortak sorunudur. Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu Ortadoğu ülkelerinde, Uzakdoğu ülkelerinde, Afrika ülkelerinde ve daha adını sayamayacağımız birçok ülkede toplumsal birer olay olarak karşımıza çıkmaktadır. Çocuk gelin sorunuyla Türkiye genelinde mücadele ederken aynı zamanda dünyaya da buradan mesaj vermek ve gelişmekte olan ülkelerle az gelişmiş ülkelerin kanayan yarası olan bu olayı dikkat çekmek istiyoruz. Ekim ayında gerçekleştireceğimiz “Çocuk Gelinler İçin Sürüyoruz” Proje çalışmalarımızda yine 1530 km yolu sporcular bisiklet sürerek geçecek. Gaziantep’ten yola çıkacak olan sporcularımız sırasıyla Adana, Niğde, Kapadokya, Ankara, Kastamonu ve Sinop yol güzergahlarını kullanarak Samsun’a ulaşacaktır. Çocuk Gelinlerle ilgili sorunları ve bunlarla ilgili çözüm önerilerini bu illerde çeşitli etkinliklerle kamuoyuna duyurmayı planlıyoruz. Projemizin gerekli resmi yazışmalarını yapıyoruz. Türkiye’nin birçok ilinden bisiklet sporcuları bizimle birlikte bu sürüşe katılmak için bizleri arıyor. Bu kez daha çok sayıda bisiklet sürücüsüyle yola çıkmak istiyoruz” dedi.