Özgecan Aslan'ın arkadaşları eğitim gördüğü Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ndeki derslikte bir araya geldi. Özgecan'ın öldürüldüğü minibüse kendisinin de daha önce bindiğini belirten öğrencilerden M.T, yaşadıklarını 'Dikiz aynasındaki o iğrenç bakışları biz de yaşadık' sözleriyle ifade etti.
Olayın ardından tedirginliklerini dile getiren Tarsuslu kadınların kimisi bir daha minibüs kullanmayacağını söylüyor kimi ise güvenlikleri için daha sıkı tedbirler alınması gerektiğini dile getiriyor.
Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice öldürülen Özgecan Aslan cinayetine tepkiler sürüyor. Özgecan Aslan'ın arkadaşları eğitim gördüğü Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ndeki derslikte bir araya geldi. Özgecan'ın oturduğu sıraya karanfiller bırakan arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Kürsüye koyulan anı defterine Özgecan'a ait anılarını ve düşüncelerini yazan öğrenciler zaman zaman birbirlerine sarılarak acılarını paylaştı.
Sınıf arkadaşlarından Hazal Yeşiltepe, Özgecan'ın sessiz bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, "Kitap okuyan, kendi halinde bir kızdı. Son konuşmamızda ben kendisine bir kitap vermiştim. Kitabın altını çizsem sorun olur mu? demişti. Ben Özgecan'ı hiçbir zaman morali bozuk yada öfkeli bir halde görmedim. Şu saatten sonra bizim acımızı ifade edebilecek bir kelime yok" dedi.

'O MİNİBÜSE BEN DE BİNDİM'
Özgecan'ın öldürüldüğü minibüse kendisinin de daha önce bindiğini belirten öğrencilerden M.T, "Bundan bir ay önce o minibüse biz de bindik. Dikiz aynasındaki o iğrenç bakışları biz de yaşadık. Yaşadığı acı büyük, hunharca öldürüldü. Bunu yapanlara en ağır cezalar verilsin"diye konuştu. Anma töreninin ardından öğrenciler, Özgecan'ın Mersin'deki ailesine taziye ziyaretine gitti. 

Minibüse binmeye korkuyoruz
Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katledildiği Tarsus ilçesinde, kadınlar tedirgin. Erkek şiddetine her an maruz kalabilecekleri düşüncesi taşıyan kadınların kimisi bir daha minibüs kullanmayacağını söylüyor kimi ise güvenlikleri için daha sıkı tedbirler alınması gerektiğini dile getiriyor.
Mersin Tarsus'ta Özgecan Aslan'ın katledilmeden önce arkadaşlarıyla ziyaret ettiği alışveriş merkezindeyiz. Önüme çıkan ilk kozmetik dükkanına giriyorum. İki tane genç kadın kapıda güleryüzle karşılıyor bizleri. İkisi de 23 yaşında. Özgecan Aslan cinayetinden söz açarak, neler düşündüklerini ve nasıl hissettiklerini soruyorum. İlk olarak Münevver giriyor söze; "Bir kızkardeşim var. karaman'da okuyor. Yenice'den trene binmesi gerekiyor oraya gidebilmek için. Olaydan beri, babam işten izin alıp kardeşimle birlikte minibüse binerek Yenice'ye kadar gidiyor. Sonra işine geri dönüyor. Minibüs kullanmaya korkar olduk. Dikiz aynasından ya da inince arkamızdan bakanlar zaten hep var."

"Ojelere baktılar"
Serap'ın ailesi Adana'da oturuyor. Dolayısıyla minibüs hattını kullananlardan biri. Ancak daha güvenli olduğunu düşündüğü için artık trene bineceğini söylüyor. Sonra da şans eseri, Özgecan'ın öldürüldüğü gün sohbet ettiğimiz bu dükkanda onunla tanıştığını öğreniyoruz: "Üç arkadaşıyla buraya gelmişti. Çok cana yakın bir kızdı. Ojelere, rujlara baktı. Biraz sohbet ettik hatta. 'Ne güzel, üçünüz de psikoloji okuyorsunuz, bir derdiniz olsa birbirinize destek çıkarsınız' dedim. Güldük beraber. Birkaç parça alıp gitti. 'Yine bekleriz' diye yolculadım onları. Sonra fotoğrafını haberlerde görünce tanıdım. Dondum kaldım. Sabaha kadar uyuyamadım. Namaz kılıp onun için dua ettim."

'Tren daha güvenli'
Aynı alışveriş merkezinde bir Reklam standında çalışan Nagehan, 19 yaşında. Adana'da oturan genç kız, Mersin'de okuyan bir üniversite öğrencisi. "Daha güvenli olduğu için treni tercih ediyorum ben. Öbürü şahsi araç nihayetinde. Minibüs kullanan arkadaşlarım var ama sıkıntı yaşayanlar oldu. Onlar da artık trene bineceklerini söylüyor" diyor.  İkisi de 22 yaşında olan arkadaşlar Derya ve Dilek, doğma büyüme Tarsuslu ancak bugüne kadar hiç minibüs kullanmamışlar. Onlar da hala olayın şokunda: "Bundan sonra da minibüs kullanmayı düşünmüyoruz. Hem tren birçok açıdan daha avantajlı, zaman tasarrufu oluyor. Bir de tabii trende tek başına kalma ihtimali yok! Şoförler işe alınırken daha sıkı araştırma yapılmalı. Kadınların can güvenliği için de daha sıkı tedbirler alınmalı."