Süheyla GÖZDERELİLER/ÇINARCIK (Yalova), () - YALOVA’nın Çınarcık Belediye Başkanı CHP'li Avni Kurt, Marmara Denizi'nde bulunan ve depremi simgeleyen Çınarcık Çukuru'nun adının değiştirilmesini için girişimde bulunacaklarını söyledi. Başkan Kurt, "Bu isim ilçemize gelecek turistleri korkutuyor" dedi.
Denizi, ve doğal güzelliği tatilcilerin ilgi odağı olan Çınarcık ilçesinde yaz sezonu hareketli geçiyor. Ancak ilçeye yeteri kadar turist gelmediğinden yakınan Belediye Başkanı Avni Kurt, bunun nedeninin Marmara Denizi'nin büyük bölümünü kapsamayan ve derinliği bin 300 metreye kadar ulaşan çukura, 'Çınarcık çukuru' adının vermesine bağlıyor. 17 Ağustos depreminde can ve mal kaybının yanında ilçenin turizm cenneti olma özelliğini de yitirdiğini belirten Başkan Avni Kurt, "Çınarcık denince insanların aklına, deprem geliyor. Ayrıca, Marmara Denizi'nin büyük bölümünü kaplayan ve dev çukura 'Çınarcık' adı verilmesi bu imajın silinmesini engelliyor. Yurt dışı gezilerimizde bu gerçeği yabancı turistlerden sıkça duyuyoruz. Sadece bu nedenle, Çınarcık'a gelmediklerini söyleyenlerde var" dedi.
Başkan Avni Kurt, bu nedenle 'Çınarcık Çukuru'nun adının 'Marmara Çukuru' olarak değiştirilmesi gerektiğini belirterek, bunu sağlamak için çalışma başlattıklarını anlattı.

FOTOĞRAFLI