TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, gençlerin, verdiğimiz şehitlerin, bu büyük mücadelenin bilincinde olarak, ülkemizi medeniyet yarışında en öne taşıyacaklarını söyledi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs’ın bağımsızlık yolunda çok anlamlı bir gün olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, “Gençlerimiz, verdiğimiz şehitlerin, bu büyük mücadelenin bilincinde olarak, ülkemizi medeniyet yarışında en öne taşıyacaklardır” dedi.
19 Mayıs 1919 milli mücadelenin başladığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Bizler için çok derin anlamlar içeren tarihi bir gündür. Bugünlere kadar uzanan büyük bir kahramanlık öyküsünün başlangıç günüdür. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün bir millet onur ve namus savaşını zaferle sonuçlandırmış ve genç nesillere çok aziz bir emanet bırakmışlardır. Gençlerimizin bu emanete sonuna kadar sahip çıkarak ülkemizi en medeni, en gelişmiş, en müreffeh ülkeler arasında daimi kılacağından asla şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandı.
Büyük Atatürk gençlere çok güvendiğini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak kendilerinin de bu düşünceden yola çıkarak Türkiye’nin ekonomik gücünü büyütmeyi hedeflerken, en çok gençlerin içindeki büyük cevhere ve onların ışığına güvendiklerini bildiren Hisarcıklıoğlu, “Ekonomik anlamda geleceğimizin, gençlerin ve kadınların katılımıyla girişimci sayısını daha da artırmaktan geçtiğine inanıyoruz. Genç Girişimciler Kurulu’nu, Kadın Girişimciler Kurulu’nu bu hedefle kurduk. TOBB ETÜ’yü gençlerimizi daha güçlü kılabilmek için, onların kaliteli eğitim havuzunu büyütebilmek için kurduk. Biliyoruz ki yarınlarımız gençlerin ellerinde şekillenecek” dedi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bu anlamlı günün yıldönümünde, Türk özel sektörü adına, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın kutlu olmasını diledi, gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle andığını kaydetti.