Eskişehir’de artan öğrenci sayısıyla birlikte ikinci el eşya satan dükkanların sayısı da artıyor.
Öğrencilerin yoğun olarak ev eşyalarını aldıkları yerlerin başında bulunan ikinci el eşya satıcıları, uygun fiyatları ile Eskişehir’de gelişen yeni iş sektörü konumunda oldu. Öğrencilerin dışında artık aile ve şehir dışından gelen memurların da uğrak noktası haline gelen ikinci el eşyacılar, büyük markaların yüksek maliyetli ürünlerini aratmayan eşyalar satıyor. Konuyla ilgili görüşlerini bildiren ikinci el ve sıfır eşya satıcısı Burak Atalay, ikinci el eşya satımının Eskişehir’de büyük bir sektör olmaya başladığını belirtti. Atalay, “Bu öğrenci kaynaklı bir olay, üniversitelerimiz çok büyüdü, üniversitelerimiz büyüdüğü için de başlı başına bir sektör olmaya başladı. Her geçen gün bu iş büyüyor, ama sokak aralarında vergi levhası olmayanlar, garaj altlarında çalışanlar ve apartman kapıcıları giden öğrencilerin eşyalarını alıp depoya kaldırıp daha sonra satmaları bizi sıkıntıya sokuyor. Mantar gibiler, biri kapansa diğeri açılıyor. Bunlar bizim ismimizi kötüye çıkaran kişiler” ifadelerini kullandı.
İkinci el ürünleri genel olarak öğrencilerin tercih ettiğini söyleyen Atalay, artık normal ailelerin de kendilerine gelmeye başladığını söyleyerek, “Büyük firmaların fiyatlarına yetişemedikleri için artık herkes tarafından talep görmeye başladık” dedi.
ORTALAMA BİN LİRAYA BİR EV DÖŞENİYOR
İkinci el eşya satıcısı Burak Atalay, yeni eve çıkan bir kişinin masrafının düşük olduğuna değinerek, "1+1 dediğimiz daireyi insanların yaşayabileceği pozisyonda, genel olarak evde bulunması gereken demirbaş eşyaları kurmaya kalktığı zaman 750 ile bin 500 lira arasında A’dan Z’ye her şeyini kurabilir. Bu söylediğim fiyatlar içinde kimi eşyalar sıfır, kimi ikinci el karışık yani hepsi ikinci el değil" şeklinde konuştu.