Akdeniz'de bulunan ABD savaş gemilerinden Humus'ta kimyasal silahların bulunduğu öne sürülen Şaryat Hava Üssü'ne 59 Tomahawk füzesiyle vurdu.  Saldırı tüm dünyada birinci haber oldu. İşte en son gelen iddia...

MESAJ PUTİN'DEN ZİYADE İRAN'A

İşte Hakan Akbaş'ın açıklamaları;

İRAN DOSYASI ÖNE ALINDI

"Herkes Rakka operasyonunu beklerken Beyaz Saray’daki kulislerde İran dosyasının Suriye’nin önüne geçtiğini biliyoruz. Son 2 haftadır trafiğe dikkat edilirse; Netenyahu geliyor, Mısır devlet başkanı Sisi Beyaz Saray’daydı ve 3 ayda 2 kere Ürdün Kralı yine Beyaz Saray’da Trump ile görüştü. Aslında buradaki hazırlık İran’a yapılacak askeri adımların ön habercisi olabilir."

VURULAN ÜS HİZBULLAH VE İRAN GÜDÜMLÜ MİLİSLERİN ODAK NOKTAYSIYDI

"Bu Şayrat üssü özellikle Hizbullah ve İran güdümlü milislerin odak noktası durumdaydı. Dolasıyıla ben ABD ve Rusya’nın askeri olarak karşı karşıya geleceğine inanmıyorum tam tersine bu birlikte harekât etmeleri için bir fırsat oluşturacaktır." "Aynı zamanda İran hem ABD için hem de Rusya için tehlikedir. Yani İran’ın sadece Suriye’de değil bölge ülkeler içerisindeki yürüttüğü velayet savaşlarıyla bölgeyi nereye getirdiği çok açıktır. ABD kamuoyunda 2 şeytan vardır. Biri Kuzey Kore diğeri İran. Bu operasyondan sonra artık “Başkomutan Trump”ın izleyeceği askeri adımlar dönemine giriyoruz."

Katıldığı televizyon programında ABD'nin Suriye'deki Şayrat Hava Üssü'ne düzenlediği saldırıyı değerlendiren stratejist Hakan Akbaş, Suriye’de hava ve karada oyun kurucu Rusya ve İran iki büyük güçtü. Bu sabahki füze saldırısı, aslında görkemli füze saldırı Başkan Trump’ın hep ABD’yi muazzam yapacağım diyordu bu askeri olarak da bir güç gösterisi var burada. Burada sadece Esed’e değil aslında onun üzerinden Putin’e ve en önemlisi İran’a bir mesaj gönderiyor. Bu arada Trump Çin devlet başkanı ile yemek yerken bunu yapıyor, onun üzerinden de kuzey Kore'deki lidere bir mesaj var. "yorumun bulundu.

Kaynak:Vatan