Manisa’nın Kula ilçesinde TEOG ve LYS’ye giren öğrenciler için ortaokul ve liselerde tercih danışmanlık merkezleri oluşturuldu.

Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavları ve Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) katılarak, başarılı sonuç elde eden öğrencilerin tercih döneminde kapsamlı rehberlik ve danışmanlık hizmeti almasını sağlamak amacıyla ilçe ve köylerindeki 14 ortaokul ve 8 lisede "Tercih Danışmanlığı Komisyonu" kuruldu. Oluşturulan tercih danışmanlık merkezleri ile TEOG ve LYS’ye giren öğrencilerin doğru tercih yapmaları hedefleniyor. Öğrenciler TEOG tercihleri için 14-24 Temmuz 2017, YGS-LYS tercihleri için ise 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında merkezlere başvurulabilecek. İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, “2016- 2017 eğitim ve öğretim yılında; ortaöğretim kurumlarında okuyacak öğrencilerimiz, gelecekteki yaşamlarını etkileyeceği için tercihlerini yapmadan önce; tercih bürolarında görevli olan rehberlik öğretmenlerine danışmaları ve tercihler konusunda rehberlik öğretmenlerine danışarak tercihlerini yapmaları oldukça önem arz etmektedir” dedi.

İlçe Milli eğitim Şube Müdürü Etem Dağlı ve Kula Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Adem Sümen de okullarda bulunan TEOG tercih bürolarını ziyaret ederek, öğretmenlerden bilgi aldı.