İzmir’in Torbalı ilçesinde, belediye bünyesinde kurulan Evde Bakım Hizmet Birimi, şuana kadar toplamda 4 bin 150 hastaya ulaştı.

Torbalı Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile yaş sınırı olmaksızın yatağa bağlı hastalar için Evde Bakım Hizmet Birimi kurdu. Binası tamamlanan, sağlık personeli kadrosu güçlendirilen evde bakım hizmeti biriminden yararlanmak isteyen vatandaşların 0 232 935 3 112 numaralı telefonu arayarak birimle temasa geçtiğini ifade edilirken, kısa süre içerisinde 4 bin 150 hastaya ulaşıldığı belirtildi.

Yoğun ilgi var

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in eşi Arzu Görmez, özellikle kırsal alanda yalnız yaşayan yaşlıların oranında artış gözlemlediklerini belirterek, "Evde Bakım Hizmet Birimi 1 Şubat 2107 tarihinde kuruldu. Doktor, sağlık personeli ve alanında uzman bir ekiple beraber, mahalle, mahalle ev ev geziliyor. Muhtarlarımızın da tespit ve bildirimleriyle yardıma, bakıma ya da acil tedaviye muhtaç vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Bakım değil de tedavi olması gerekenleri yine hasta sevk aracımızla hastanelere ulaştırıyoruz. Torbalı Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile yaş sınırı olmaksızın yatağa bağlı hastalar için başlatılmış bir proje. Aldığımız son bilgilere göre şimdiye kadar 4 bin 150 ziyaret gerçekleşmiş. Talebin her gün arttığını buna göre de araç gereç ile personel yapısının güçlendirilmesi için belediye başkanımızdan talepte bulunduk" dedi.