Finlandiya’da düzenlenen Gençler Dünya Güreş Turnuvası’nda 120 kiloda güreşen milli sporcu Feyzullah Aktürk, dünya üçüncüsü olarak Türkiye’ye döndü. Başarılı sporcu, memleketi Çanakkale’nin Çan ilçesinde davul zurnayla karşılandı.

120 kiloda Bulgar rakibini 3-0 mağlup eden güreşçi Feyzullah Aktürk, İranlı rakibi Naeiim Rahim Hassanzadeh’e 3-1 mağlup olarak üçüncü oldu. Daha sonra rakibinin finale çıkmasıyla birlikte repesaj hakkı elde eden Feyzullah, repesajda da Polonyalı rakibi Jakub Brylewski’yi 2-0 yenerek adını üçüncülük maçına yazdırdı. Feyzullah, üçüncülük maçında karşılaştığı Moğol rakibi Erdenetulga Davaadorj’u 3-0 devirerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Dün akşam saatlerinde Çanakkale’nin Çan ilçesine gelen milli sporcu sevgi seliyle karşılandı. Çan’ın girişinde karşılanan Aktürk, konvoyla şehir turu gerçekleştirilmesinin ardından Atatürk Şehir Meydanı’nda karşılamaya gelen vatandaşlarla buluştu.

Konfeti ve meşalelerle karşılanan Feyzullah Aktürk, karşılamaya gelen vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından davul zurna eşliğinde galibiyetini oynayarak kutladı. Eğlencenin ardından konuşma yapan Feyzullah Aktürk, hedefinin olimpiyatlar olduğunu dile getirerek, "Bu gece burada benimle beraber olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Beni destekleyen, benimle beraber olan herkese çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz belli; olimpiyat çalışmalarımıza hız kesmeden başlayacağız. Burada olmamada hocalarım kadar Belediye Başkanımız Dr. Abdurrahman Kuzu’nun da çok büyük emeği var. Desteğini hiçbir zaman benden esirgemeyen ve her zaman bana güvenini dile getiren başkanımızın emeğinin karşılıksız bırakmadık. Çanımızı ve Türkiye’yi gururla temsil ettik ve temsil etmeye de devam edeceğim” dedi.