Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, eğitimdeki performans uygulamasının öğrenci ve öğretmenleri karşı karşıya getirdiğini söyledi. Demir, bazı öğrencilerin uygulamayı istismar ederek, sosyal medyada, “Hocam sana performans notundan 100 vereyim, sen de bana yüz ver" gibi mesajlar paylaştığını aktardı.

Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, Milli Eğitim Bakanlığının performans sistemine değindi. Başkan Demir, bu durumun zararlı olduğunu ifade ederek, öğrencilerin sosyal medyada, "Hocam sana performans notundan 100 vereyim, sen de bana yüz ver" gibi mesajlarda paylaştığını söyledi.

Başkan Demir, "Milli Eğitim Bakanlığının performans değerlendirmesi uygulaması her denemede eğitimde iş barışını bozmuştur. 2014 Okulu Müdürleri Değerlendirme sürecinde benzer sıkıntılar yaşanmıştır. Öğretmenlerin performans değerlendirme sisteminde okul müdürleri tarafından yapılan bir puanlama süreci de yaşamıştık. Yine benzer sorunlarla karşı karşıya gelindi ve geri adım atılmak zorunda kalındı; ancak anlamakta güçlük çektiğimiz bir inatla Milli Eğitim Bakanlığı bu uygulamayı sürdürmeye devam ettirmeye çalışmaktadır. Performans uygulaması eğitimde iş barışını bozacak ve eğitim geleceğine artı hiçbir değer katmayacak boş ve gereksiz bir uygulamadır. Eğitimde yapacağımız onlarca iş varken, öğretmen üzerinden bu tip uygulamalarla bakanlığımızın nereye varmak istediğini anlayabilmiş değiliz” dedi.

Türk Eğitim Sen Genel Merkezinin 25 Ekim 2017 tarihli 156 sayılı kararla sendika üyesi öğretmenler için performans değerlendirmesi yapmama kararı aldıklarını ifade eden Demir, şöyle devam etti:

"Bu konu ile ilgili üyelerimize gerekli dilekçeler ulaştırılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığının 12 ilde pilot olarak başlattığı bu uygulamadan acilen vazgeçmesini ve bu defteri bir daha açmamak üzere kapamasını talep ediyoruz."