Mezitli Belediyesi’nin, sözleşmeleri sona eren bazı taşeron firmalarla yeni yılda yeniden masaya oturmayacağı bildirildi.
Belediyeden yapılan açıklamada, Mezitli Belediyesi’nde taşerona dayalı çalışma sisteminin aşama aşama geriletileceği belirtildi. Bu kapsamda ilk somut adım 2015 yılı ile birlikte atılıyor. Mezitli Belediyesi, sözleşmeleri sona eren bazı taşeron firmalarla yeni yılda yeniden masaya oturmayacak. Böylelikle güvenlik ve bina temizliği başta olmak üzere kendi hizmetini kendi üretecek. Mezitli Belediyesi, 1 Ocak’tan itibaren güvenlik hizmetini de yine kendi personeliyle sağlayacak. Söz konusu tarihte özel güvenlik ve bina temizlik şirketleriyle yapılan sözleşmelerin süresi doluyor. Yeni yılla birlikte Mezitli Belediyesi, firmalarla yeniden masaya oturmayacağı gibi yeni bir ihale de açmayacak.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Biz sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışını benimsiyoruz. Bu kapsamda da halkımızın menfaatlerini ön planda tutuyoruz. Belediyemizin kaynaklarını en verimli ve aktif bir şekilde kullanmaya çalışıp, ilçemizi kalkındırıp hizmetlerimizi daha güçlü bir şekilde sürdüreceğiz” dedi. Taşeron çalışma sistemine kısmen son verilip, belediye bünyesindeki hizmetlerin de yine belediye personeli tarafından yerine getirilmesiyle birlikte ciddi oranda tasarruf yapmayı planladıklarını anlatan Tarhan, “Yapacağımız bu tasarruflarla birlikte Mezitli halkına daha kaliteli, daha sağlıklı ve daha güvenilir bir hizmeti sunmanın çaba ve gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.
Öte yandan, Mezitli Belediyesi’nce 2014 yılında ihtiyaç duyulan ‘özel güvenlik ve koruma’ ihtiyacı için daha önceden sözleşme imzalanan firmaya her ay belediye bütçesinden 28 bin 733 TL’lik bir ödeme yapıldığı açıklandı. Bunun yanında belediye hizmet binasındaki temizlik işleri için de yine sözleşme yapılan taşeron firmaya personel için aylık 8 bin 843 TL’lik ödemenin gerçekleştirildiği bildirildi. Bu hizmetlerin Mezitli Belediyesi personelince yapılmasıyla birlikte yıllık 45 bin 948 TL’lik bir tasarruf sağlanacağının altı çizildi.