Memur-Sen Muş İl Başkanlığı tarafından Manisa’nın Soma ilçesinde meydana maden faciasında yaşamını yitiren maden işçileri için Mevlid-i Şerif okutuldu.
Memur-Sen Muş Şube Başkanlığı tarafından Soma’da meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren işçiler için Hacı Şeref Cami’inde mevlit okutuldu. Mevlit sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen Muş Şube Başkanı Ferzende Aras, Soma’da yaşanan acının tüm Türkiye’nin acısı olduğunu belirterek, şehit olan maden işçileri için Mevlid-i Şerif okuttuklarını vurguladı. Aras, “Soma'da kendi ailesinin, çocuklarının rızkını temin etmek için emekle, alın teriyle yeryüzünün yüzlerce metre altında bir kömür madeninde, can pazarında hayatını kaybeden evlatlarımızın, kardeşlerimizin hüznünü, kederini, elemini yaşıyoruz” dedi.
Mevlit programına katılan İl Müftüsü Recep Uzun ise, Peygamber Efendimizin Müslümanları bir binanın tuğlalarına benzettiğini vurgulayarak, “Yerin metrelerce altında yüzleri kömür karası ama gönülleri iman aydınlığı ile dolu olan 301 kardeşimiz bizim kışın rahat ısınmamız ve keyfimiz için fedai can eylediler. Marmara’da meydana gelen depremde doğulu imdadına koştu. Van’da deprem oldu; Edirne, Kırklareli yatağını, yorganını ve battaniyesini Vanlı depremzede kardeşlerine gönderdi. Hz. Peygamberimiz ‘Müslümanlar bir binan tuğlaları gibidir’ diyor. Binanın bir tarafından bir tuğlu düşürse diğer tarafı da yakın zamanda yıkılır gider. Yani bir binanın dört bir duvarının da sağlam olması gerekiyor. Bir ülkenin de her bir yöresinin insanı doğusu, batısı, güney ve kuzey ile biri birine gönül bağı ile sevgi bağı ile bağlı olması lazımdır. İşte bu da bu bağlılığa bir örnektir” şeklinde konuştu.
Mevlit programına Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Memur-Sen İş Kolları Başkanları, Memur-Sen üyeleri ve vatandaşlar katıldı.